Ο Γιώργος Σκαρλατίδης είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Πριν τρία χρόνια ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη μελισσοκομία σαν χόμπι, αλλά στην πορεία, όπως λέει, αγάπησε πολύ τη μέλισσα, του άρεσε η δουλειά και τώρα ασχολείται λίγο πιο επαγγελματικά.

Από το 2016, που ξεκίνησε, μέχρι σήμερα, μετρά ήδη τρία χρόνια ενασχόλησης κι εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι θα συνεχίσει ακόμη πιο δυνατά. «Οι κυψέλες δεν είναι πολλές, κάνω μικρά βήματα και σταθερά, έχω γύρω στις 70 κυψέλες και σκέφτομαι να τις αυξήσω . Πρώτα ο Θεός να είμαστε καλά, με υπομονή και κουράγιο θα τις αυξήσουμε» δηλώνει. Παρακολούθησε σχεδόν όλες τις ενημερώσεις που γίνονται από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο της Ροδόπης λύνοντας απορίες και μαθαίνοντας περισσότερα. «Το σεμινάριο σε εκσυγχρονίζει, μαθαίνεις έρευνες, μελέτες, αλλάζεις τρόπο σκέψης και τρόπο δουλειάς. Γενικά ναι βοηθάνε τα σεμινάρια πάρα πολύ» λέει και στέλνει το δικό του μήνυμα «Αξίζει να ασχολείσαι με τη μελισσοκομία. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις και σε αρέσει, αξίζει να ασχοληθείς με τη μελισσοκομία. Αν δεν το αγαπάς και το κάνεις μόνο και μόνο για χρήματα και για κέρδος να μην το κάνεις. Αν το αγαπάει κανείς, να το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη.»

Ο Γιώργος και η Αναστασία μαθαίνουν μαζί τα μυστικά της μελισσοκομίας.

Στο πλευρό του η σύζυγός του, η κα Αναστασία Πυλαρινού μαθαίνει κι εκείνη τα μυστικά μιας ενασχόλησης ιδιαίτερης. «Να σώσουμε όλοι μαζί τις μέλισσες. Να δώσουμε βάση στη μέλισσα, μας δίνει την τροφή, να τη βοηθήσουμε κι εμείς για να πάμε μπροστά.» δηλώνει η ίδια στέλνοντας το μήνυμά της ανήσυχη για την υπερβολική χρήση των φυτοφαρμάκων και τις συνέπειες που αυτό έχει. «Να δώσουμε βάση στη μέλισσα γιατί με την εξάλειψή της έχουμε μόνο τέσσερα χρόνια ζωής».
Φώτο: Ο Γιώργος Σκαρλατίδης με την Αναστασία Πυλαρινού και τα προϊόντα τους ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: