Ο κος Ανέστης Βαφειάδης

Αύγουστος στην Κομοτηνή και το πρώτο εικοσαήμερο καταγράφτηκε μια αυξημένη κινητικότητα  στην αγορά σε σχέση με άλλες χρονιές. Κίνηση όχι λόγω του Κάθετου Άξονα, καθώς έξι χρόνια μετά τη λειτουργία του, η πόλη δεν έχει καταφέρει ακόμη να επωφεληθεί από την είσοδο χιλιάδων επισκεπτών στη χώρα. Αλλά κίνηση λόγω των Θρακιωτών που ζουν σε άλλα μέρη της χώρας και έρχονται για λίγες μέρες να δουν τους δικούς τους, αλλά και λόγω των μεταναστών, κυρίως στη Γερμανία, που επιστρέφουν  επίσης για ολιγοήμερες διακοπές.
«Επωφελούμενες  είναι οι επιχειρήσεις εστίασης κι αναψυχής, αλλά και τα καταστήματα ένδυσης υπόδησης λόγω των εκπτώσεων. Δεν σημειώθηκε βέβαια θεαματική βελτίωση σε σχέση με πέρσι, αλλά είναι κι αυτό κάτι» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ροδόπης, ο κος Ανέστης Βαφειάδης.

«Περιμένουμε να υποδεχτούμε τους πρωτοετείς με θέρμη και τους ίδιους και τους γονείς τους. Η Κομοτηνή ποτέ δεν ήταν ακριβή πόλη δεν ξέρω πως έχει επικρατήσει να λέγεται το αντίθετο, είναι μύθος. Οι τιμές των ενοικίων είναι σταθερές εδώ και πολλά χρόνια, 200 ευρώ studio 250 δυαράκι, οι τιμές είναι φυσιολογικές και όλη η αγορά της Κομοτηνής είναι προσιτή. Καθόλου ακριβή» τονίζει ο κος Βαφειάδης προσθέτοντας πως «Ως επαγγελματίες είμαστε έτοιμοι να αγκαλιάσουμε τους φοιτητές. Το ΔΠΘ είναι πυλώνας ανάπτυξης για τον τόπο. Αντιθέτως, δεν τα έχουμε καταφέρει με τον τουρισμό. Όλο κάνουμε προσπάθειες για να σημειωθεί μια κάποια τουριστική κίνηση, αλλά σαν το γεφύρι της Άρτας, ολημερίς χτίζεται, το βράδυ γκρεμίζεται.»
Τέλος, ο κος Βαφειάδης προτρέπει τα μέλη της Ομοσπονδίας να υποδέχονται τους πελάτες με χαμόγελο και ευγένεια. » Όλοι να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τους καταναλωτές, ντόπιους και επισκέπτες» λέει χαρακτηριστικά σημειώνοντας με νόημα «Είναι σημαντικό να φύγουν από την πόλη μας οι ξένοι ικανοποιημένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις».
Φώτο: Ανέστης Βαφειάδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: