Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οι φετινές εκδηλώσεις, της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, τέλεση δοξολογιών και καταθέσεις στεφάνων, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, όπως έκανε γνωστό η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

«Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940», αναφέρεται σε ανακοίνωση του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, και σημειώνεται: «Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικείες τους αντίστοιχα».

Ειδικότερα στην πόλη της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθούν στις 28 Οκτωβρίου 2020, οι παρακάτω εκδηλώσεις:
08:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες και ένα σαλπιγκτή.
10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων.
Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας από τη διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης, Μαριγούλα Κοσμίδου
11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Μοιράσου το άρθρο: