«Δυστυχώς δεν είναι μόνο το Νοσοκομείο της Κομοτηνής που υποφέρει σε θέματα ατομικής προστασίας. Όλος ο υγειονομικός χάρτης υποφέρει. Δεν υπάρχουν τα ενδεδειγμένα υλικά. Δηλαδή, ειδικές μάσκες, ειδικές ποδιές προστασίας, έτσι λοιπόν είμαστε εκτεθειμένοι όχι μόνο για να νοσήσουμε εμείς οι ίδιοι, αλλά και για να γίνουμε διανομείς και δια σπορείς του ιού.» καταγγέλλει ο κος Αλέκος Σπανός, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Όπως διευκρινίζει, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής: «Ένας ασυπτωματικός φορέας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Είναι κίνδυνος που ελλοχεύει για όλη την τοπική κοινωνία. Γι αυτό πιέζουμε να φέρουν τα μέσα ατομικής προστασίας.» Σύμφωνα με τον κ. Σπανό θα έπρεπε σήμερα κάθε νοσοκομείο να διαθέτει τα αντιδραστήρια του. «Να μην στέλνουμε τεστ στην Αλεξανδρούπολη και να περιμένουμε τρεις και τέσσερις μέρες και να «παγιδεύεται» ο εν δυνάμει θετικός νοσηλευόμενος άδικα μέσα στο χώρο του νοσοκομείου. Θα έπρεπε όλα τα νοσοκομεία να έχουν το τεστ και τα αντιδραστήρια που χρειάζονται.»
Μάχιμος πάντα δεν παραλείπει να εκφράσει την αντίθεσή του γιατί «η σημερινή κυβέρνηση», όπως λέει, «έχει άλλες προτεραιότητες και επιδιώξεις και πριμοδοτεί τα ιδιωτικά κέντρα με τριάντα εκατομμύρια. Τις ιδιωτικές κλίνες με διπλάσιο μίσθωμα. Είναι θέμα πολιτικής.»

Η είσοδος του Νοσοκομείου Κομοτηνής
Ο κος Αλέκος Σπανός είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Κομοτηνής

Όσον αφορά στους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους ίδιους τους εργαζόμενους; Ο κος Σπανός είναι αποκαλυπτικός «Εμείς δεν ξέρουμε το περιστατικό τι έκβαση θα έχει. Το κυριότερο είναι τα μέσα ατομικής προστασίας. Δεν είναι τα απαιτούμενα και δεν είναι τα ενδεδειγμένα σήμερα. Σε όλα τα νοσοκομεία όχι μόνο στο δικό μας.» Έτσι, μιλά για: Ειδικές μάσκες, ειδικά μέτρα ατομικής προστασίας, ειδικές ποδιές, ειδικά ποδονάρια. «Όλα όσα απαιτούνται και σήμερα απουσιάζουν στα περισσότερα νοσοκομεία της Ελλάδας.» λέει χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι στα νοσοκομεία αναφοράς πηγαίνουν όλα αυτά τα υλικά κατά προτίμηση και σε δεύτερη μοίρα έρχονται στα υπόλοιπα νοσοκομεία.
«Πάντως ο κόσμος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Να είναι όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, οι ευπαθείς ομάδες, οι καπνιστές, να τηρούν όλες αυτές τις οδηγίες που σε καθημερινή βάση δίνονται.» προτρέπει μην λησμονώντας πάλι τους συναδέλφους του. «Οι συνάδελφοι παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα. Είμαστε επαγγελματίες, αυτή είναι η δουλειά μας, αλλά είναι ιδιαίτερα άδικο να μην είναι ενταγμένοι στα βαρέα και στα ανθυγιεινά. Είναι κάτι απαράδεκτο. Πιστεύουμε, ευελπιστούμε ότι με σύμμαχο μας την κοινωνία θα το κερδίσουμε αυτό. Δεν είναι ώρα να διαπραγματευόμαστε τέτοια πράγματα, αλλά όταν θα αποκατασταθεί η τάξη θα πρέπει αυτό να διευθετηθεί είναι κάτι που το χρωστάει η πολιτεία στους υγειονομικούς είναι από τους πλέον αδικημένους κλάδους. Είναι οξύμωρο και τραγέλαφος να συμβαίνει» λέει χαρακτηριστικά.

Επίσης, δεν παραλείπει ο μάχιμος αντιπρόεδρος να κάνει αναφορά στο «χαρακτήρα» του νοσοκομείου. «Και φυσικά πρέπει όλοι να τονίσουν την ανάγκη να είναι δημόσιος ο χαρακτήρας του νοσοκομείου τον οποίο τον χάσαμε τον προηγούμενο μήνα, ήμασταν άτυχοι.» δηλώνει  εξαπολύοντας  τα βέλη του  στους υποστηρικτές του Ιδιωτικού Τομέα «Αξίζει να αναρωτηθούμε πού είναι όλοι αυτοί οι νοσταλγοί των ΣΔΥΤ; Που κρύφτηκαν σήμερα στα λαγούμια τους; Ας βγουν σήμερα και ας μιλήσουν για τον Ιδιωτικό Τομέα…»
Φώτο: Ο κος Αλέκος Σπανός ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: