“Ο αγώνας συνεχίζεται ” δηλώνει ο κος Κώστας Θεοχαρίδης μιλώντας για δουλειά πολλών ωρών καθημερινά στην μικρή του επιχείρηση. Τον συναντήσαμε πίσω από τον πάγκο να ετοιμάζει και να σερβίρει στους πελάτες καφέδες στο πλευρό των υπαλλήλων του. «Συνήθως αυτά που βγάζουμε είναι ίσα –ίσα για τις υποχρεώσεις μας» δηλώνει και περιγράφει την δύσκολη καθημερινότητα «Δεκαπέντε και δεκαέξι ώρες δουλειά την ημέρα. Η δική μας δουλειά δεν έχει ούτε γιορτή, ούτε σχόλη. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά.»

«Αυτό που μας σώζει είναι οι καινούργιοι καφέδες. Η μεγάλη ποικιλία των τελευταίων χρόνων. Ο freddo που έγινε καθημερινή συνήθεια πολλών μας σώζει.» δηλώνει ο κος Θεοχαρίδης και μιλά για την καθημερινή συνήθεια των Κομοτηναίων που αποτελεί σωτήρια επιλογή για τους ίδιους τους επιχειρηματίες. «Τον Nescafe τον κάνουν στο σπίτι τους. Το freddo espresso, το fredo cappuccino όχι. Οπότε έχουμε κι εμείς πελατεία .Μας έσωσε ο fredo, αλλιώς θα είχαμε κλείσει.» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των καιρών προτρέπει τους υπεύθυνους να «δώσουν λίγο αέρα» κι εξηγεί «σταμάτησαν τα έξοδα της θέρμανσης, τελείωσε και το σχολείο κι αμέσως η αγορά κινείται διαφορετικά, κινείται καλύτερα. Με τα ελάχιστα που εξοικονομεί η κάθε οικογένεια τα καταφέρνουμε. Οι Έλληνες έχουν το χάρισμα να αγωνίζονται και να παλεύουν και να τα καταφέρνουν. Λίγη βοήθεια χρειάζονται. »

Όσον αφορά στη έλευση Τούρκων και Βουλγάρων τουριστών ο κύριος Θεοχαρίδης σημειώνει πως αυτοί που μένουν είναι συνήθως αυτοί οι οποίοι δεν έχουν πολλά χρήματα να ξοδέψουν. Οι υπόλοιποι αναζητούν άλλα μέρη και το πολύ – πολύ, όπως λέει, να μπουν στην Κομοτηνή από περιέργεια, να πιουν καφέ και να αγοράσουν μια τυρόπιτα ένα σάντουιτς. «Εμείς είμαστε απροετοίμαστοι στη Ροδόπη να υποδεχθούμε και να φιλοξενήσουμε τουρίστες με υψηλά εισοδήματα. Αν δεν προετοιμαστούμε κατάλληλα δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από τον τουρισμό. Βέβαια οι υπεύθυνοι γνωρίζουν καλύτερα. Εμείς περιμένουμε.»
Φώτο:Κώστας Θεοχαρίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: