Ο ετήσιος χορός του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής (ΜΟΚ) είναι πάντα μια καλή αφορμή για να συναντηθούν μέλη και φίλοι, απολαμβάνοντας χορό και κουβέντες. Έτσι, και φέτος οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν ευχές, σκέψεις, σχέδια κι όνειρα.

«Ο ΜΟΚ κλείνει φέτος 60 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1959 κι έχει να παρουσιάσει μια μεγάλη γκάμα δράσεων» δηλώνει με καμάρι ο πρόεδρος του Ομίλου, ο κος Στέφανος Κουκλάρης αναφέροντας ως παραδείγματα την διοργάνωση: των παγκοσμίων συνεδρίων Θρακών, διαφόρων ημερίδων γύρω από την Λαογραφία της Θράκης, εκδόσεις βιβλίων,τμήματα αγιογραφίας,θεάτρου, ζωγραφικής, αλλά και «τη σχολή παραδοσιακών χορών που εκπροσωπεί επάξια την περιοχή μας.»

Σύμφωνα με τον Κουκλάρη στους κόλπους του Ομίλου υπάρχει πάντα αισιοδοξία. «Από μικρά παιδιά είμαστε μέσα στον ΜΟΚ, τον αγαπάμε, οι δράσεις του έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Θέλουμε να διασώσουμε την Παράδοση και να την παραδώσουμε στις νέες γενιές» δηλώνει μην κρύβοντας την αγάπη του για τον χώρο της Παράδοσης και του Πολιτισμού.

Όσοι και όσες παραβρέθηκαν στην ετήσια εκδήλωση απόλαυσαν μια μικρή, αλλά όμορφη επίδειξη από τα πέντε παιδικά τμήματα χορού του Ομίλου. Ο Μ.Ο.Κ. λειτουργεί φέτος εκτός από τα 5 παιδικά τμήματα, 2 τμήματα ενηλίκων και το τμήμα παραστάσεων. «Κάθε χρόνο η ομάδα χοροδιδασκαλίας είναι διαφορετική και το καλό είναι για μας ότι είναι παιδιά του χορευτικού, εθελοντές όλοι, χωρίς να πληρώνονται, άνθρωποι με μεράκι κι αγάπη για τον ΜΟΚ και την Παράδοση.»

Διευθυντής του ΜΟΚ είναι ο κος Βασίλης Βασιλείου. «35 χρόνια στον ΜΟΚ είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε κι έχουμε μάθει πάρα πολλούς χορούς» δηλώνει και σημειώνει πως «Κάθε μέρα μαθαίνουμε νέους χορούς, η παρακολούθηση του μαθήματος του είναι ένα σεμινάριο.»

 

Τέλος, ο κος Κουκλάρης δεν παραλείπει να τονίσει την πίστη του ότι ο ΜΟΚ, ο πιο ιστορικός όμιλος της περιοχής, όπως λέει, θα διατηρηθεί ψηλά. «θέλουμε να τον κρατήσουμε πρώτο και δυνατό. Ξεκίνησε τα «Ελευθέρια» το ‘ 62 είναι για μας μεγάλη τιμή. Αυτή είναι η ιστορία μας. Θέλουμε να τον κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο δυνατό και πρώτο.»
Φώτο: Στιγμιότυπα από την εκδήλωση του ΜΟΚ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: