“Πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η περιοχή μας δεν είναι Ακρόπολη, ούτε Λευκός Πύργος, ωστόσο, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να θέσουμε ένα στόχο, ένα σχέδιο και να προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε. Έχουμε ανθρώπους στη «γειτονιά» μας, στην Τουρκία και στη Βουλγαρία, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Βόρειο Ελλάδα. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να τους έλξουμε στην περιοχή μας.” δηλώνει ο Γιώργος Χρυσοχοϊδης, β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης μιλώντας  στην ΕΡΤ Κομοτηνής για το θέμα του τουρισμού στην περιοχή της Θράκης.

Ο Γιώργος Χρυσοχοϊδης β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης

Σύμφωνα με τον Κομοτηναίο ξενοδόχο είναι πιο εύκολο να φέρεις κάποιον στην Αν. Μακεδονία Θράκη από τον να τον φέρεις για  δυο μέρες στην Κομοτηνή. «Θα μπορεί έτσι να μείνει και να γνωρίσει την Περιφέρεια ένα τετραήμερο- πενταήμερο» δηλώνει μιλώντας για ένα αναγκαίο συμμάζεμα που πρέπει να προηγηθεί. «Θα πρέπει να συμμαζέψουμε λίγο την πόλη από τα σκυλιά, από την καθαριότητα, να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο , τα κτίρια μας να είναι πιο προσεγμένα, αυτά σε ό,τι αφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων.» Μιλά επίσης και για την αναγκαιότητα εκπόνησης ενός σχεδίου ανάπτυξης. «Είναι αναγκαίο η περιοχή να συνεργαστεί με ειδικά γραφεία, ώστε να μας βοηθήσουν ειδικοί να στήσουμε ένα τουριστικό σχέδιο. Θα μάθουμε έτσι γιατί ενδείκνυται η περιοχή μας, που να απευθυνθούμε, σε ποιες αγορές και πώς να τις προβάλλουμε. «Είναι φυσικό να αναδειχθεί η Θάσος, δεν θα πρέπει, όμως, να ξεχαστεί η Κομοτηνή ή η Ξάνθη.»

Μιλώντας για τις επαφές με τους υποψήφιους σημειώνει ότι αυτό που πρέπει, αφού ενημερωθούν σωστά όλοι οι υποψήφιοι, είναι να προχωρήσουν, μετά τις εκλογές, στην πράξη, στο έργο. «Δεν θα θέλαμε να μείνουμε σε ένα σημείο που συζητάμε απλά και τελικά δεν γίνονται πολλά. Δεν είναι μόνο θέμα των τοπικών αρχόντων, ο πολιτισμός είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, θα πρέπει να αλλάξουμε, έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω. Σε αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές η αντιμετώπιση του τουρίστα και του τουριστικού προϊόντος είναι τελείως διαφορετική, θα θέλαμε αυτή την αθωότητα που έχουμε να την κρατήσουμε και να την κάνουμε πιο επαγγελματική.»

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοϊδη θα πρέπει η περιοχή να οδηγηθεί σε ένα διαφορετικό μοντέλο. «Ναι, έχω εδώ ένα διαφορετικό είδος τουρισμού το οποίο θα τραβήξει ίσως το συνταξιούχο, και τον Έλληνα και τον ξένο. To Bird watching στην Δαδιά να το προβάλουμε περισσότερο, όπως και στις λιμνοθάλασσες της περιοχής. Πηγαίνουν τα πρακτορεία τουρίστες για Bird watching στην Αττική. Φανταστείτε, τι πουλιά έχει στην Αττική; Κάποιοι λίγοι από αυτούς έρχονται και στην Δαδιά, έεε αυτούς τους κάποιους να τους κάνουμε περισσότερους. »
Φώτο:Γιώργος Χρυσοχοϊδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτοιγραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: