Μπορεί ο Λαοκόων, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, να προειδοποίησε τους Τρώες να μην δεχθούν τον Δούρειο Ίππο ως δώρο από τους Έλληνες με το περίφημο «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» και οι Τρώες να μην τον άκουσαν, ωστόσο, από τότε μέχρι σήμερα  φαίνεται, ότι δεν είναι οι μόνοι που στην θέα των δώρων «λυγίζουν»…Κανείς δεν φοβάται τα δώρα. Ακόμη και τα χρόνια της κρίσης τα λόγια του Λαοκόοντα δεν  πολυ-πείθουν. Με αποτέλεσμα, με διάφορες αφορμές: γενέθλια, ονομαστικές γιορτές, επέτειοι κ.α. οι Έλληνες να δίνουν και να παίρνουν δώρα στέλνοντας και παίρνοντας τα δικά τους μηνύματα.

Ο Παναγιώτης Αγγελίδης συνεχίζει τη λειτουργία ενός καταστήματος που εμπορεύεται είδη δώρων στην πόλη της Κομοτηνής , μια οικογενειακή επιχείρηση σε έναν χώρο που άντεξε τα χτυπήματα της κρίσης. «Είναι ένας χώρος που ακόμη κινείται» δηλώνει και σημειώνει πως παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση στις επιχειρήσεις οι Έλληνες δεν έχουν πάψει να κάνουν δώρα, μικρά ή μεγάλα, στους αγαπημένους τους.»

Όπως σημειώνει μιλώντας  στην ΕΡΤ Κομοτηνής, βλέπει χαμόγελα στους ανθρώπους που αγοράζουν δώρα. «Αυτό είναι και το ζητούμενο μας, να κάνουμε δηλαδή τους ανθρώπους λίγο πιο χαρούμενους μέσα στην «σκοτεινιά» που έχει ο καθένας μας» δηλώνει ο κος Αγγελίδης που απολαμβάνει την δουλειά του. Όπως τονίζει, ακόμη και στα χρόνια της κρίσης, όλοι κάνουν δώρα. «Άλλοι μικρά, άλλοι μεγάλα, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός και τη διάθεση. Και οι άνδρες και οι γυναίκες προσπαθούν να ευχαριστήσουν τους δικούς τους ανθρώπους.»

Βλέπει ακόμη και τους ηλικιωμένους να αναζητούν το κατάλληλο δώρο. Κοιτούν βέβαια με περιέργεια τα δωράκια της νέας εποχής, τις ευχές και τα μηνύματα που τυπώνονται σε μπλούζες, μαξιλάρια, φλιτζάνια του καφέ, αλλά φεύγουν έχοντας πάρει το κατάλληλο δώρο για τον δικό τους άνθρωπο. «Προσέχουμε και την τιμή και την ποιότητα. Οι ονομαστικές γιορτές πουλάνε περισσότερο» δηλώνει ο κος Αγγελίδης προσθέτοντας πως την περίοδο της Αποκριάς με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις ο κόσμος βγαίνει έξω αναζητώντας λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς. «Πρέπει να οργανωθούμε λίγο περισσότερο να βγει ο κόσμος από το σπίτι και να ξεχαστεί» σημειώνει τονίζοντας πως αρχίζει ο κόσμος να θέλει να βγει, να ξοδέψει, να περάσει καλά. «Το σημαντικότερο είναι να έχουμε υγεία κι όλα τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε.» λέει αισιόδοξα προτρέποντας «Να βγει και να διασκεδάσει ο κόσμος. Είναι σημαντικό να το κάνει, είτε είναι έξω, είτε μέσα στην πόλη. Υπάρχουν πρωτοβουλίες ιδιωτών κυρίως που τονώνουν την αγορά θα πρέπει όλοι να τις ενισχύσουμε…»
Φώτο: Ο κος Παναγιώτης Αγγελίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: