Το Μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες» έχει ως «βάση» του τη Δράμα, ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που καλεσμένο σκορπά τις νότες του και στη Θράκη. Ο Γιώργος Δεληγιάννης στο βιολί, ο Νίκος Ζάρκος στο κλαρίνο, ο Σάκης Γιώργου στο λαούτο, τραγούδι και τρομπέτα και ο Γιώργος Καραγεωργίου στα κρουστά και στο τραγούδι παίζουν, τραγουδούν και διασκεδάζουν προσφέροντας χαρά στον κόσμο που τους ακούει σχεδόν είκοσι χρόνια τώρα.

«Φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε μουσική. Να διασκεδάζει με τη μουσική μας ο κόσμος. Αυτό αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση για μας» δηλώνει ο Σάκης Γιώργου και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής προσθέτει Παίζουν παραδοσιακά αγαπημένα τραγούδια από όλη την Ελλάδα, κυρίως, όμως, λόγω καταγωγής από την Βόρεια Ελλάδα.

Ξεκίνησαν να είναι μαζί ως σχήμα το 2000, στην πορεία υπήρξαν κάποιες προσθαφαιρέσεις, ωστόσο, εξακολουθούν να παίζουν παντού, όπου τους δίνεται η ευκαιρία, εντός κι εκτός Ελλάδας. «Η ελληνική μουσική είναι ένας τεράστιος μουσικός θησαυρός για μας. Ασχοληθήκαμε από μικροί με τη λαογραφία, την παράδοση, τα παραδοσιακά όργανα. Πιστεύουμε πως η παράδοση δεν είναι ένα μουσειακό είδος για να μείνει κλεισμένο κάπου και να το θαυμάζουμε εξ αποστάσεως. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε την παράδοση βιωματικά, να παίζει, να τραγουδά και να χορεύει κάποιος, να την χαίρεται σε όλες του τις εκφάνσεις» δηλώνει ο κος Γιώργου και μιλώντας για τα συναισθήματα που τον συντροφεύουν όταν παίζει δηλώνει «Μόνο χαρά!»
Με χαρά, όμορφη διάθεση και τραγούδι αντιμετωπίζεται η κρίση υποστηρίζουν οι «Εμπειροτέχνες». Και ο κος Γιώργου αποκαλύπτει το όνειρό του: « Όσο μπορούμε να παίζουμε και να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις, να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο. Αυτό δίνει και σε μας χαρά.»
Φώτο: «Οι Εμπειροτέχνες» ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: