Μετά τη δοκιμασία της Πανδημίας του νέου κορονοϊου οι Ηλεκτρολόγοι της Κομοτηνής πρωτοτύπησαν και έκαναν μια πρώτη συνάντηση εργασίας στο Πάρκο της πόλης κρατώντας μάλιστα και τις αποστάσεις. «Είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε τα προβλήματα του Συλλόγου και τα προβλήματα της δουλειάς μας. Νομίζω ότι για να συνέλθουμε θα περάσει πολύς καιρός, αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα. Ο καιρός άνοιξε, αλλά ο κόσμος είναι διστακτικός να μας βάλει στα σπίτια του γιατί με τόσα που ακούστηκαν με τον κορονοίό ανησυχούν. Θα έχουμε λίγο υπομονή και θα περιμένουμε» δηλώνει ο Κυριάκος Δραγουμάνης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Νομού Ροδόπης.

Ο κος Κυριάκος Δραγουμάνης (όρθιος) με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ στην πρώτη συνεδρίαση την εποχή του κορονοϊου…

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνάδελφοί του, λόγω του κορονοϊου έκαναν πολύ λίγες επισκέψεις σε σπίτια κι εκείνες ήταν για βλάβες πολύ επείγουσες. «Ο κόσμος δεν άνοιγε τα σπίτια εύκολα για τους συναδέλφους, αν δεν ήταν αναγκαίο» επισημαίνει προσθέτοντας «Τα δημόσια έργα έκλεισαν, τα εργοτάξια επίσης. Ήμασταν σε αναμονή. Σήμερα δειλά – δειλά αρχίζουμε και δουλεύουμε. Ωστόσο, σημειώθηκε μια μείωση της κινητικότητας κατά 70 %.»

Στόχος αυτής της πρώτης συνεδρίασης ήταν η καλύτερη οργάνωση των ιδίων των μελών του Συλλόγου για να αντιμετωπίσουν καλύτερα και τους «μαϊμού» ηλεκτρολόγους. «Είναι αρκετοί, τόσο αυτοί που ξέρουμε, όσο και αυτοί που δεν ξέρουμε. Γίνονται καταστήματα στην πόλη και δεν ξέρουμε ποιος τα έκανε. Ποιος συνάδελφος έχει κάνει την εργασία; Γιατί ξένοι ηλεκτρολόγοι δεν έρχονταν όλο αυτό το διάστημα στην Κομοτηνή. Τουλάχιστον αυτό το τρίμηνο του κορονοϊου δεν είχαμε ξένους ηλεκτρολόγους, ηλεκτρολόγους δηλαδή από άλλες πόλεις, από Θεσσαλονίκη, από Δράμα, από Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για επισκέπτες ηλεκτρολόγους. Αυτοί ήταν το πρόβλημα, οι επισκέπτες ηλεκτρολόγοι. Βέβαια καλύτερα να είναι ένας νόμιμος συνάδελφος, παρά να είναι κάποιος λαθραίος, ο οποίος δεν δηλώνει τίποτα. Είναι κι αυτοί συνάδελφοι , αλλά δεν έχουν καμία φορολογική υποχρέωση, δεν κόβουν τιμολόγιο κι απόδειξη.»
Ο κος Κυριάκος Δραγουμάνης προτρέπει τους συναδέλφους του να κάνουν πάντα σωστή δουλειά στις εργασίες που αναλαμβάνουν και στους κατοίκους της περιοχής να ζητούν πάντα άδεια Ηλεκτρολόγου, πριν του αναθέσουν κάποια εργασία. «Ας εμπιστεύονται έναν αδειούχο ηλεκτρολόγο, να βλέπουν πρώτα αν είναι ένα υπεύθυνο άτομο, αν όντως είναι ηλεκτρολόγος…»

Όπως λέει ο έμπειρος πρόεδρος του Συλλόγου «Το ρεύμα δεν δίνει περιθώριο να κάνουμε λάθη και δεν ζητάει συχώρεση, αν χτυπήσει κάποιον από τους πελάτες. Αυτό είναι το θέμα. Ας προσέχουν να παρουσιάσουν ένα καλό έργο στον πελάτη γιατί ο πελάτης θα τους στείλει κι άλλο πελάτη. Αυτό ζητάω.»
«Το ρεύμα είναι αόρατο δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει» σημειώνει από την πλευρά του ο Θεόδωρος Γιαννέλης, ταμίας στο ΔΣ του Συλλόγου και συνιστά σε όλους να παίρνουν επαγγελματίες ηλεκτρολόγους. «Εμείς έχουμε σφραγίδα, μπορούν να ξέρουν ανά πάσα στιγμή σε ποιούς απευθύνονται, πώς θα τους βρουν. Επιδιώκουμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας να επιμορφωνόμαστε, να μαθαίνουμε κάτι παραπάνω. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι, ο αόρατος είναι αόρατος.»

Φώτο: Ο Κυριάκος Δραγουμάνης, πρόεδρος του Συλλόγου με τους συναδέλφους του την ώρα της συνεδρίασης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: