Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο για τους Σαμαρείτες είναι γεμάτο με υγειονομικές καλύψεις, με παρουσία σε αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κοντά σε αθλητικούς συλλόγους, αλλά και στα δρώμενα τους. «Καλύπτουμε όλες τις αιτήσεις που δεχόμαστε» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μιλά με ενθουσιασμό για τη λειτουργία της Σχολής με 25 δόκιμους Σαμαρείτες, με 15 μήνες εκπαίδευση, με προετοιμασία και συμμετοχή σε υγειονομικές καλύψεις.

«Το βασικότερο είναι να γνωρίσουν πού έρχονται, την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, να εξεταστούν σ΄ αυτό και στη συνέχεια να έχουν μια πιο δυναμική συμμετοχή: με πρώτες βοήθειες, με ακινητοποιήσεις, με μεταφορές φορείων, με βασικές αρχές διάσωσης, με 100 ώρες στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου, με 150 εθελοντικές ώρες με παλαιότερους Σαμαρείτες» δηλώνει ο Αρχηγός προσθέτοντας πως έχουν μπροστά τους όλο αυτό το «κομμάτι» να το υλοποιήσουν σε 15 μήνες για να το ολοκληρώσουν και φυσικά με τακτικές εξετάσεις, με προφορικά, γραπτά, δεξιότητες και σενάρια.
«Το κομμάτι της εκπαίδευσης για εμάς είναι πολύ βασικό. Οι εθελοντές έχουν να διαχειριστούν μια ανθρώπινη ζωή και η ανθρώπινη ζωή έχει ανεκτίμητη αξία και σίγουρα δεν πρέπει να χαθεί στα χέρια κανενός.» δηλώνει ο κος Ιμανιμίδης. «Σίγουρα όταν τελειώνουν είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις γνώσεις τους. Δεν έχουν αποκτήσει όλες τις δεξιότητες που θα θέλαμε, αλλά η εκπαίδευση στον Ερυθρό Σταυρό δεν σταματά. Παίρνουν την πρώτη ειδικότητα και από εκεί και έπειτα έχει άλλες επτά ειδικότητες που μπορούν σιγά – σιγά να τις αποκτήσουν παρακολουθώντας εκπαιδεύσεις σε κάθε μια ξεχωριστά από αυτές.»

Όσον αφορά τέλος στα συναισθήματα που προκαλούνται κάθε φορά που μια αποστολή φθάνει στο τέλος της και ακούγεται ένα «ευχαριστώ» από τα χείλη των ωφελουμένων; Ο Αρχηγός είναι αποκαλυπτικός «Το συναίσθημα είναι πραγματικά απερίγραπτο. Το «ευχαριστώ» που ακούμε από τον κόσμο τονώνει μονίμως το ηθικό μας. Πηγαίνεις το βράδυ στο σπίτι και λες «ήμουν λίγο χρήσιμος στην κοινωνία σήμερα» είναι πολύ βασικό αυτό νομίζω για τον κάθε ένα εθελοντή ανεξάρτητα από τον τομέα που ειδικεύεται και προσφέρει.»
Φώτο: Ο αρχηγός Κώστας Ιμανιμίδης με τους συνεργάτες του ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: