Η κυρία Κλεοπάτρα Στογιαννίδου στο δημοτικό συμβούλιο

Ένα παραθαλάσσιο χωριό, τριάντα μόλις χιλιόμετρα από την Κομοτηνή, είναι σίγουρα το διασημότερο τουριστικό θέρετρο της Θράκης με μεγάλη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς συγκεντρώνει λουόμενους από Ροδόπη, Ξάνθη και Έβρο. Κι, όμως, οι άνθρωποι του (πίστευαν πάντοτε και εξακολουθούν και τώρα να το) πιστεύουν ότι ο τόπος τους μπορεί καλύτερα και μπορεί περισσότερα. Προς την κατεύθυνση αυτή, τα τελευταία χρόνια, η Δημοτική Αρχή Κομοτηνής διοργανώνει το Φεστιβάλ του Φαναρίου. Φέτος, το «Fanari Festival», όπως πλέον έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, φιλοδοξεί να έλξει νέους και νέες από όλη τη Θράκη.

Ανάσες κεφιού δροσιάς και διασκέδασης περιμένουν τους επισκέπτες στην περιοχή αυτό το ζεστό τριήμερο του Ιουνίου (22-23 και 24). «Είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε το φεστιβάλ με μεγάλη αγωνία και προσμονή. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.  Μετράμε πλέον αντίστροφα. Την Παρασκευή 22 Ιουνίου θα υποδεχτούμε την Έλενα Παπαρίζου, το Σάββατο 23 Ιουνίου την Πέγκυ Ζήνα και την Κυριακή 24 Ιουνίου τους Locomodo” δηλώνει η υπεύθυνη της διοργάνωσης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Κλεοπάτρα Στογιαννίδου προσθέτοντας πως «Είναι μια καλή ευκαιρία για όλο τον κόσμο να βρεθεί και φέτος στο Φανάρι και να διασκεδάσει αγκαλιάζοντας για μια ακόμη φορά το Φεστιβάλ.»

«Επιλογές που ικανοποιούν αρκετές προτιμήσεις»
Παράλληλα, εξηγεί τον τρόπο με τον οποίον έγιναν οι επιλογές των τραγουδιστών αποκαλύπτοντας πως από τον Χειμώνα ακόμη δεν λείπουν οι προτάσεις από την πλευρά του κόσμου για τους καλλιτέχνες που θα ήθελαν να απολαύσουν από κοντά. «Υπάρχει μια ιδιαίτερη προσμονή ακόμη από τους χειμερινούς μήνες γι αυτή τη διοργάνωση κι αυτό είναι θετικό. Το ποια ονόματα τελικά θα επιλεγούν στο πλαίσιο μιας τέτοιας εκδήλωσης εξαρτάται και από το πρόγραμμα των καλλιτεχνών και από την διαθεσιμότητα αυτών» εξηγεί και χαρακτηρίζει τις επιλογές καλές, καθώς πρόκειται για καλλιτέχνες που είναι από τα πρώτα ονόματα στο χώρο, απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό και θα ικανοποιήσουν αρκετές προτιμήσεις.

Μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού
«Όταν υιοθετήσαμε την ιδέα να κάνουμε ένα τέτοιο φεστιβάλ ο στόχος ήταν να αναδείξουμε αυτό το μέρος, να γίνει ακόμη πιο γνωστό. » δηλώνει και σημειώνει πως το Φανάρι με το camping, τα δωμάτια και τις ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτει, μπορεί να φιλοξενήσει τους επισκέπτες. Ήδη,όπως υποστήριξε, παρουσιάζεται για το τριήμερο του Φεστιβάλ αυξημένη ζήτηση.

Η προπώληση εισιτηρίων δείχνει ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη. Ακόμη και στην είσοδο του χώρου της εκδήλωσης μπορεί κανείς να αγοράσει εισιτήρια. «Η στήριξη είναι σημαντικό να υπάρξει ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και τις επόμενες χρονιές.» δηλώνει η κα Στογιάννιδου βέβαιη πως τόσο η διοργάνωση και οι καλλιτέχνες, όσο και το ίδιο το παραθαλάσσιο μέρος θα αποζημιώσει τον επισκέπτη.

Τι λέει για το Φεστιβάλ η Δημοτική Παράταξη «Εμείς η Πόλης»

Η κα Φελίνα Καζάκου

Την αντίθεσή της στην κάλυψη δαπανών από το Δήμο Κομοτηνής χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος καταθέτει η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εμείς η Πόλης» κα Φελίνα Καζάκου. Με ανακοίνωσή της για το Φεστιβάλ του Φαναρίου εξηγεί ότι για το λόγο αυτό καταψήφισε η παράταξη της έγκριση κάλυψης δαπάνης του ποσού των 7.000€ για τις ενέργειες προβολής και διαφήμισης της διοργάνωσης καθώς επίσης και το ποσό των 4.000€ που αφορά στην φιλοξενία (διαμονή και διατροφή) των καλλιτεχνών. «Πρόκειται για δαπάνες που όφειλε να αναλάβει να καλύπτει ο ιδιώτης διοργανωτής και όχι η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Κομοτηνής.» τονίζει η κα Καζάκου. Συμπληρωματικά προτείνει ενέργειες, που, όπως λέει, «θα αναβαθμίσουν το φεστιβάλ και θα το διαφοροποιήσουν ως πολιτιστικό γεγονός». Προτείνει: «To festival να συμπεριλαμβάνει τοπικές πολιτιστικές δράσεις που να του προσδίδουν τη δική του ταυτότητα. Να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και ανάδειξης ταλέντων από την ευρύτερη περιοχή. Να υπάρξει ανάπτυξη δράσεων και ενεργειών στον αστικό ιστό για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή παραμονή των επισκεπτών». Τέλος, σημειώνει πως θα πρέπει να αναδειχθούν και να προβληθούν ταυτόχρονα τα τοπικά προϊόντα, με την παράλληλη διοργάνωση έκθεσης τοπικών προϊόντων.

Φώτο:αρχείο ΕΡΤ ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: