«Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις από τη Ροδόπη» δήλωσε  ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Παναγιώτης Αλεξανδρής ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην περιοχή.

Σήμερα είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Χρήστο Μέτιο. Ο Γενικός Γραμματέας, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες», δεσμεύτηκε, ότι θα συμβάλει στη σύνθεση των απόψεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που του έθεσαν ο δικηγορικός σύλλογος , εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης και φορείς της περιοχής.

«Καταρχήν γνώρισα πολύ αξιόλογους ανθρώπους, εκτός από την κα πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου την οποία γνώριζα και για την οποία έτρεφα βαθύτατη εκτίμηση, γνώρισα και αξιολογότατους δικαστές, τον πρόεδρο Εφετών και τον Εισαγγελέα Εφετών, δύο ξεχωριστές προσωπικότητες του δικαστικού και νομικού κόσμου.» είπε σημειώνοντας πως άκουσε με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή τα θέματα που του έθεσαν και σε σχέση με τα τρέχοντα ζητήματα  της δικαιοσύνης, της πλήρωσης θέσεων , της εύρυθμης λειτουργίας στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως επίσης με πολύ μεγάλο σεβασμό και τις απόψεις τους, το πώς δηλαδή μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της ενδεχόμενης μεταστέγασης υπηρεσιών του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

«Από  όσους είδα και με όσους συζήτησα μου έμειναν πραγματικά οι καλύτερες εντυπώσεις. Είναι ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση αυτή την στιγμή να βρίσκομαι έξω από το σημείο όπου ένα μεγάλο κομμάτι του εθνικού χώρου, που ήταν η Δυτική Θράκη το 1920 «δόθηκε» στην Ελλάδα» είπε σημειώνοντας: «Το πιο σημαντικό από όλα, για έναν τόπο για ένα έθνος και για ένα λαό είναι η προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της ακεραιότητας και η διατήρηση των παραδόσεων του.» Σχετικά με την αναστήλωση του εξήγησε ότι, «Το πώς θα αναστηλωθεί θα το αποφασίσουν εκείνοι που έχουν την αρμοδιότητα.» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για τις προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων είπε ότι: «Οι προσλήψεις δεν εξαρτώνται από εμάς. Θα γίνουν εισηγήσεις αντίστοιχες .Υπάρχει εκτεταμένο πρόβλημα σε όλο τον ελληνικό χώρο, τα αιτήματα για προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων για να εγκριθούν πρέπει να αποφασιστούν από το οικονομικό επιτελείο, να εγκριθούν και να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες του ΑΣΕΠ.»
φωτογραφίες-ρεπορτάζ-κείμενο-video:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: