Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Γ,Βεζυριαννίδης

«Επικίνδυνη» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Σερρών μιλώντας στην κομματική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ροδόπης στην Κομοτηνή προβλέποντας μάλιστα πως «θα μας βάλει σε μεγάλες εθνικές περιπέτειες». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, τόνισε πως: «Εκχώρησε ο Τσίπρας την αποκλειστικότητα του όρου Μακεδονία, προέβη έτσι σε μια μεγάλη εθνική υποχώρηση, αυτή είναι η πραγματικότητα.» Σημείωσε μάλιστα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα του Veto, όταν θα ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γειτονικής χώρας.

Η πολιτευτής της ΝΔ κα Βούλα Ελευθεριάδου
Ο περιφερειαρχής κ. Χρήστος Μέτιος με την κα Μάγδα Γιαμουστάρη
Ο γνωστός καρδιολόγος κ. Κ. Μαϊνάς και η σύζυγος του κα Εύη Σακελλάρη
Ο πρώην Υπουργός κ. Ε.Στυλιανίδης και ο βουλευτής Σερρών Κ. Καραμανλής.
Τ.Παπαδάκης,Σ.Δεμίρης,Α.Βαφειάδης,Ν.Αγγελίδης,Κυμπαρίδης,Ι.Χατζηαντωνίου, Ε.Γελάτου.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση υποστήριξε «πώς είναι η πρώτα φορά στα χρόνια της Μεταπολίτευσης που έχουμε Κυβέρνηση Μειοψηφίας.» Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή η μόνη προσφυγή είναι ο Ελληνικός Λαός, εννοώντας η προσφυγή στις κάλπες. «Τίποτα δεν θα σώσει τον κ. Τσίπρα. Η Ν.Δ. Θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός» τόνισε. Υποστήριξε μάλιστα πως οι ηγέτες της ΝΔ μιλούσαν πάντα με ειλικρίνεια στον Ελληνικό Λαό κάνοντας λόγο για εκείνο το «νήμα της Πολιτικής Ευθύνης» που χαρακτηρίζει τους ηγέτες της παράταξής της Ν.Δ.
Ο κος Καραμανλής εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. «Θα κερδίσουμε στις επόμενες εκλογές, χωρίς να τάζουμε, χωρίς να διχάζουμε». Σύμφωνα με τον βουλευτή Σερρών «αν θέλουμε ο τόπος να γυρίσει σελίδα, θα πρέπει να αλλάξουμε το αναπτυξιακό μας πρότυπο» τόνισε δίνοντας τα χαρακτηριστικά αυτής της αλλαγής: Υλοποίηση έργων –υποδομών, Ορθολογική Περιφερειακή Πολιτική για να γίνει πράξη η αποκέντρωση και Καινοτομία-Νέες Τεχνολογίες. Αναφέρθηκε μάλιστα στην Πανεπιστημιακή εκπαίδευση της χώρας μιλώντας για «Πανεπιστήμια αποκομμένα από την αγορά εργασίας που παράγουν άνεργους επιστήμονες.»
Τέλος, μιλώντας για την Ροδόπη έκανε λόγο για μια «ανοιχτή κοινωνία» με την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων πολιτών, αλλά και με την ραγδαία δημογραφική απογύμνωση της περιοχής. Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή η Ροδόπη χρειάζεται ενίσχυση και ισχυρή εκπροσώπηση , την στιγμή που ο  ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, την έχει εγκαταλείψει. Κλείνοντας προέβλεψε νίκη της ΝΔ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές σημειώνοντας πως «Θα πάψει η Ελλάδα να είναι παιχνιδάκι στα χέρια κάποιων που γνώρισαν την γλύκα της εξουσίας κι αρνούνται να φύγουν» καλώντας τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να δώσουν όλοι μαζί τον αγώνα μακριά από τις προσωπικές ατζέντες του καθενός.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι πρώην πρόεδροι των ΝΟΔΕ Ροδόπης, ενώ σύντομες ομιλίες πραγματοποίησαν οι: Ιωάννης Βεζυριαννίδης, Μάγδα Γιαμουστάρη, Αν. Δημοσχάκης,Αν. Γραβάνης,Ν.Τσαλικίδης, Χ.Μέτιος, Β.Ελευθεριάδου,Οκατρατζή Μουσταφά, Ε.Στυλιανίδης. Χαιρετισμό απέστειλε και ο Γραμματέας του Κόμματος, ο κ. Λ. Αυγενάκης.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΟΔΕ Ροδόπης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: