Στόχο να συνεχίσει να προβάλει τα αιτήματα των επαγγελματιών και των εμπόρων του τόπου βάζει για μια ακόμη φορά ο κος Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης. Επανεξελέγη στο ΔΣ της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) κατά τη διάρκεια της 51ης εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης της ΓΣΕΒΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος.

Ο κος Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης.

«Η ΓΣΕΒΕΕ είναι τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο όλης της αγοράς, εδρεύει στην Αθήνα έχει εκατό χρόνια ζωής, μια ζωή γεμάτη συνδικαλιστικούς αγώνες, δράσεις και αιτήματα με γνώμονα το συμφέρον της αγοράς και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» δηλώνει ο κος Βαφειάδης και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής με αφορμή την επανεκλογή του σημειώνει: « Σίγουρα το να είσαι εκλεγμένος στο ανώτατο όργανο που εδρεύει στην Ελλάδα, δεν παύει να είναι μια τιμή όχι μόνο στο πρόσωπό μου, αλλά για όλη τη Ροδόπη.»
Σύμφωνα με τον κο Βαφειάδη η Κομοτηνή τα τελευταία 30 συναπτά χρόνια εκπροσωπείται στη ΓΣΕΒΕΕ μέσω της Ομοσπονδίας, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης θεωρείται ως μια από τις πιο  δυνατές, συνδικαλιστικά δραστήριες σε όλη  Ελλάδα. « Η ΓΣΕΒΕΕ είναι πανελλαδικό όργανο, με εκλέκτορες από όλη την Ελλάδα κι αυτό κάνει πιο σημαντική την εκλογή, αλλά και το ρόλο μου» τονίζει.
Στο ερώτημα δε τι είδους θέματα θα θέσει ο ίδιος απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη «Το παρεμπόριο, που είναι μια διαρκής ανοικτή πληγή, πάντα ήταν, και τα χρήματα που χάνει ο τόπος μας από τον Κάθετο Άξονα».
Όπως αποκαλύπτει μόλις χθες είχαν επαφές στο Υπουργείο Ανάπτυξης με διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου θέτοντας εκ νέου τα ίδια ζητήματα. «Ενημερώσαμε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης για θέματα Εμπορίου και Καταναλωτή, τον κο Πάνο Σταμπουλίδη. ¨Ήταν ενήμερος για τα θέματα και σχεδιάζει να επισκεφτεί την περιοχή μας για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει έχοντας ως στόχο την πάταξη του παρεμπορίου. Μας είπαν ότι η πάταξη του παρεμπορίου, όπως ξεκίνησε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, έτσι θα συνεχιστεί και στην επαρχία καθώς καταλαβαίνουν ότι είναι μια πληγή, που βγάζει και τα δημοσιονομικά του κράτους εκτός ελέγχου και τις τοπικές κοινωνίες τις οδηγεί σε μαρασμό.»

Τέλος, δεν παραλείπει να σημειώσει με αφορμή τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν σύντομα ότι «Είμαστε «στρατιώτες» ότι μπορέσουμε θα κάνουμε. Η όποια τιμή είναι ευπρόσδεκτη, δεν είμαι άνθρωπος, όμως, που θα ζητήσει καρέκλες. Να μπορεί να προσφέρει ο καθένας από όποια θέση μπορεί το καλύτερο που μπορεί θα είναι καλό από μόνο του.»
Φώτο:Ο κος Ανέστης Βαφειάδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: