Από τα πολυσύχναστα café και τις πλατείες πίσω στην ηρεμία του δωματίου και τη μοναξιά της καραντίνας. Οι νέοι και οι νέες της εποχής του κορονοϊου άκουσαν να λέγονται πολλά για τη στάση τους, προ του 2ου lockdown και τώρα κάνουν απολογισμό, σχέδια και όσες από τις υποχρεώσεις τους μπορούν διαδικτυακά, περιμένοντας πως και πως την 7η Δεκεμβρίου.

«Ήρεμα, σπίτι κυρίως, μια ώρα, μια βόλτα, λίγο περπάτημα, λίγο café και μετά ξανά πάλι μέσα», έτσι περιγράφουν τις ώρες της καραντίνας. 22 ώρες στο σπίτι 2 ώρες, το πολύ, έξω. Οι νέοι παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα. Μετά διαβάζουν «λίγο», όπως οι ίδιοι λένε και ακολούθως ανοίγουν την τηλεόραση. Επιλογές μετρημένες και συνύπαρξη με τους γονείς και τα αδέρφια όταν υπάρχουν.
Επέστρεψαν στην Κομοτηνή λόγω καραντίνας και προσαρμόστηκαν για τα καλά σε μια άλλη καθημερινότητα . «Κάνω γυμναστική με τον εξοπλισμό που έχω», δηλώνει νεαρός, που επίσης «δραπετεύει » για λίγο έξω. «Βγαίνω για μια βόλτα, λίγο να περπατήσω για μία –μιάμιση ώρα, κάνω διαδικτυακά μαθήματα στη Σχολή και έτσι κυλά η εβδομάδα,» λέει χαρακτηριστικά.

Λίγες κουβέντες με φίλους όπως λένε κάνουν πάντα καλό. Με την ψυχολογία,παραδέχονται, «πεσμένη» κάνουν υπομονή για το καλύτερο, λέγοντας πως «θα περάσει κι αυτό…»

Όσον αφορά στο μήνυμα, που επιλέγουν να στείλουν στους συμπολίτες τους κι εδώ δεν πρωτοτυπούν: «Υπομονή» λένε και υπενθυμίζουν κι εκείνοι με τη σειρά τους «μάσκα να φοράτε και αποστάσεις να κρατάτε.»

Φώτο:Κομοτηνή

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: