Ο Σιώνης Παϊσιος είναι φοιτητής στη Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ. Ασχολείται με την ποδηλασία αρκετά χρόνια.«

«Ένας ποδηλάτης»,σύμφωνα με τον κ. Παϊσιο, «πρέπει πάντα να προσέχει το δρόμο στον οποίο κινείται να εφαρμόζει τον ΚΟΚ και πέρα από τον ίδιο του τον εαυτό θα πρέπει να προσέχει και όλους τους άλλους. Χωρίς κράνος δεν πρέπει να κινούμαστε με το ποδήλατο. Πρώτα από όλα η ασφάλεια και μετά η αισθητική» δηλώνει ο ίδιος και βάζει υψηλούς στόχους στην αγωνιστική ποδηλασία. Η Σχολή Φυσικής Αγωγής και αθλητισμού βοηθά σ΄αυτό. «Το ΤΕΦΑΑ είναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδος» επισημαίνει και καμαρώνει.

Δίπλα του ο Δημήτρης Σκιντζής, στο 4ο έτος της Σχολής, κάνει ήδη δέκα χρόνια ποδηλασία. Τα τελευταία δύο στο Τμήμα του Παναθηναϊκού, καθώς είναι πιλότος σε άτομα με αναπηρία και σε άτομα με προβλήματα όρασης. Πανελληνιονίκης ως αθλητής η είσοδος του στο ΤΕΦΑΑ ήταν αυτονόητη. «Η χρονιά είναι παραολυμπιακή και ως παραολυμπιακή ομάδα στόχος μας είναι να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις για την Παραολυμπιάδα στο Τόκιο» δηλώνει επισημαίνοντας πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη Σχολή του.
«Έχουμε Τεράστια η στήριξη από τους καθηγητές δεν έχουμε κανένα παράπονο. Αν είχαμε και την στήριξη της κοινωνίας λίγο περισσότερο θα ήταν καλύτερα.» δηλώνουν. «Να συνεχίσουν να ασχολούνται με την ποδηλασία, με πολύ προσοχή, με όρεξη και μεράκι» προτρέπει ο Παϊσιος Σιώνης και ο Δημήτρης Σκιντζής προτρέπει «Και προσοχή στους δρόμους είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα, όταν δεν προσέχουμε οδηγοί, ποδηλάτες και πεζοί.»

Φώτο: Παϊσιος Σιώνης και Δημήτρης Σκιντζής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: