Κομοτηνή: Πολλές οι «παγίδες» του διαδικτύου

«Το διαδίκτυο είναι ένας χώρος που το χρησιμοποιούμε καθημερινά. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κίνδυνοι είναι πάρα πολύ μεγάλοι σε μια απλή πλοήγηση, ακόμη και όταν παίζουμε κάποιο παιχνίδι.» δηλώνει ο Αστυνόμος Α’ κ. Απόστολος Δελτσίδης μιλώντας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Παράλληλα, σημειώνει πώς: «Οι κίνδυνοι μπορούν να έρθουν είτε προσπαθώντας κάποιος ο οποίος νομίζουμε ότι είναι φίλος μας να πάρει κάποια προσωπικά δεδομένα από εμάς. Είτε απλά κατεβάζοντας μια απλή εφαρμογή.»

Κομοτηνή: Πολλές οι «παγίδες» του  διαδικτύουΌπως τονίζει ο κος Δελτσίδης « καθώς αποδεχόμαστε κατά την έναρξη της εφαρμογής να ανοίξει η κάμερα, να ανοίξει η φωνή και λέμε τι σχέση έχει αυτό με την εφαρμογή πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η εφαρμογή δεν θα ξεκινήσει αν δεν δούμε αυτά τα θέματα. Πρέπει να μας προβληματίζει γιατί γίνεται κάτι τέτοιο. Ενδέχεται αυτή η εφαρμογή να πάρει πρόσβαση στις δικές μας φωτογραφίες , ακόμη και στην κάμερά μας. Οπότε, οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί όπως καταλαβαίνετε και δεν έχει σχέση με το τι ηλικία είμαστε ή πόσο καλοί γνώστες είμαστε γενικότερα των υπολογιστών. Μπορούμε να την πατήσουμε από τον πιο απλό χρήση μέχρι τον πιο καλό χρήστη του Υπολογιστή.»

Σύμφωνα με τον Αστυνόμο Α’ είναι πάρα πολύ σημαντικό να κλείνει κάποιος την κάμερά του, γιατί πολύ απλά κάποιος μπορεί να πάρει πρόσβαση στη δική μας κάμερα και ενώ εμείς νομίζουμε ότι «απλά έχουμε ανοικτό τον Υπολογιστή» και είμαστε μέσα στο χώρο και ακούμε μουσική και κάνουμε ο,τι άλλο, εκείνος να παρακολουθεί τι γίνεται μέσα στο χώρο μας. «Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουμε εκβιασμούς στην Ελλάδα, ακόμη και απαγωγές στην Ελλάδα. Όσο κι αν ακούγεται σε κάποιους ότι αυτά γίνονται στο εξωτερικό, στην πραγματικότητα έχουν έρθει και στην Ελλάδα και είναι καθημερινά φαινόμενα.» σημειώνει ο έμπειρος αστυνομικός.

Επίσης, προσθέτει ότι καλό είναι να μην αφήνουμε το παιδί μας μόνο του μέσα σε ένα δωμάτιο με τον Υπολογιστή. «Είναι καλύτερα να βγει μια βόλτα έξω, παρά να είναι ένα απόγευμα ολόκληρο μόνο του μέσα στο δωμάτιό του με τον Υπολογιστή.» Μάλιστα προτείνει πως η καλύτερη χρήση θα ήταν ο Υπολογιστής αυτός να ερχόταν μέσα στο σαλόνι, έτσι ώστε να είναι στην οπτική γωνία του γονέα. «Σε κάθε περίπτωση θέλει πολύ προσοχή και όσο γίνεται να μιλάμε με τα παιδιά μας και να γνωρίζουμε τι κάνουν ανά πάσα στιγμή στο διαδίκτυο. Ίσως αυτό να είναι η καλύτερη λύση.» σημειώνει προσθέτοντας με νόημα «Όσο καλό μπορεί να είναι το διαδίκτυο, άλλο τόσο μια κακή του χρήση μπορεί να έχει πολύ άσχημα αποτελέσματα για εμάς.»

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι σε περίπτωση που δούμε κάτι που δεν μας αρέσει, κάτι που δεν πάει καλά ενημερώνουμε πρώτα τους γονείς μας. «Σε περίπτωση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τους γονείς μας και το σχολείο, τότε ενημερώνουμε την Αστυνομία.»
Info
Ο κος Απόστολος Δελτσίδης πραγματοποίησε πρόσφατα ενημερωτική ομιλία στο ΣΔΕ Κομοτηνής
Φώτο: Αστυνόμος Α’ Δελτσίδης Απόστολος στο πλευρό του διευθυντή του ΣΔΕ Ηλία Βλάχου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος