Ένας παραθαλάσσιος οικισμός, τριάντα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την Κομοτηνή καταφέρνει και έλκει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Θράκη. Τα τελευταία χρόνια το Φανάρι της Ροδόπης το ανακαλύπτουν και οι Βαλκάνιοι γείτονες με αποτέλεσμα ο πήχης να έχει ανέβει πολύ ψηλά για τους επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και για τον δήμο.

Το φετινό καλοκαίρι σ’ αυτό το διάσημο τουριστικό θέρετρο της Θράκης ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες. Τι κι αν τα γυρίσματα του καιρού δημιουργούν αναστάτωση με τις ξαφνικές νεροποντές; Η διάθεση όλων είναι ανεβασμένη και η αισιοδοξία παρούσα ότι στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου το ταμείο θα είναι θετικό.
«Το καλοκαίρι ξεκίνησε καλά. Ο καιρός είναι ένας αστάθμητος παράγοντας. Πάντα θα πρέπει να συμβαδίζουμε με τις εναλλαγές  του καιρού δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο ξενοδόχος κος Νάσος Τσούκας χαρακτηρίζοντας την κίνηση ικανοποιητική, με καλή πληρότητα σε ξενοδοχεία και παραλίες.

Σύμφωνα με τον κο Τσούκα φέτος όλα είναι καλύτερα προετοιμασμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παραθαλάσσιες καλοκαιρινές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν να λειτουργούν από τον μήνα Μάιο ακόμη. «Κάθε χρόνο νομίζω ότι κάνουμε κι ένα μικρό βηματάκι βελτίωσης» δηλώνει ο κος Τσούκας και σημειώνει ότι ο τουρισμός δεν είναι κάτι που αφορά μόνο δέκα επαγγελματίες, αλλά όλους, άμεσα ή έμμεσα όλοι επωφελούνται. Όπως λέει τα οφέλη που προκύπτουν είναι πολλά για την τοπική κοινωνία, τον δήμο , τους ιδιώτες. «Όλοι μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα του τουρισμού, γίνονται βήματα, μικρά αλλά γίνονται, για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα» λέει χαρακτηριστικά.

Φέτος έρχονται στο Φανάρι επισκέπτες από την Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Τουρκία, αλλά και κάποιοι δυτικοευρωπαίοι, κυρίως παρατηρητές πουλιών. Επίσης τον παραθαλάσσιο οικισμό με τις εκπληκτικές ομορφιές του και το εξαιρετικό φαγητό το επιλέγουν για τις μικρές τους αποδράσεις και επισκέπτες από την Βόρειο Ελλάδα, από την Θεσσαλονίκη μέχρι τον Έβρο. Ειδικά το τριήμερο του Φεστιβάλ. Μιλώντας γι αυτήν  την προσπάθεια προβολής που βρίσκεται ήδη στον τέταρτο χρόνο της  ο κος Τσούκας κάνει λόγο για μια κίνηση με μεγάλη απήχηση σε όλη την Περιφέρεια.
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Φανάρι για διασκέδαση, χαλάρωση μακριά από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Ο οικισμός διαθέτει ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και camping, αλλά και ψαροταβέρνες και minimarket. Ένας πανέμορφος και γαλήνιος προορισμός για ευχάριστη και άνετη καλοκαιρινή (και όχι μόνο) διαμονή.
Φώτο:Φανάρι ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: