Προθεσμία μέχρι τις 27 Ιουλίου έχουν μια σειρά επαγγελματικών κλάδων για να εγκαταστήσουν POS. Αν δεν το πράξουν μένουν ανοικτοί σε έλεγχο και πρόστιμο.

«Προσπαθούν να το συνειδητοποιήσουν οι επαγγελματίες προετοιμαζόμενοι για την 27η Ιουλίου και τα POS. Ήδη στις Τράπεζες σημειώνεται μια κινητικότητα, καθώς από εκεί θα γίνει η προμήθεια.» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης, κ. Ανέστης Βαφειάδης. Σημαντικό, όπως λέει, είναι να προηγηθεί έρευνα κι αναζήτηση. «Υπάρχει ένα κόστος που θα επιβαρύνει τους επαγγελματίες σίγουρα. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια παρότρυνση από τον Υπουργό Οικονομικών να πέσουν οι προμήθειες. Το πρόστιμο σε εκείνους που δεν θα προμηθευτούν POS θα είναι βαρύ, 1000-1500 ευρώ.»

Αγορές με «πλαστικό» χρήμα
«Το πλαστικό χρήμα δεν θα φέρει αύξηση στις πωλήσεις ή στην κίνηση. Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα» δηλώνει ο κος Βαφειάδης και σημειώνει ότι από αυτή την αλλαγή οι μόνες κερδισμένες θα είναι οι Τράπεζες, καθώς έχουν μια σταθερή προμήθεια. «Συνολικά εκατομμύρια ευρώ θα καταλήξουν στα Τραπεζικά Ταμεία. Όταν εγώ μιλούσα για έμμεση ανακεφαλοποίηση τραπεζών, κάποιοι μας χλεύαζαν τώρα αυτό γίνεται. Δευτερευόντως ωφελημένοι θα είναι το Κράτος, η ΔΕΗ, το ΙΚΑ γιατί θα υπάρχει το μακρύ χέρι του Δημοσίου, να «τραβά» από τους Λογαριασμός Όψεως των επαγγελματιών διότι δεν υπάρχει ακατάσχετο.»

Αιχμές κι απογοήτευση για την τουριστική κίνηση

Κληθείς να σχολιάσει την τουριστική κίνηση ήδη στη μέση του καλοκαιριού ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ροδόπης σημειώνει πως όντως στην Περιφέρεια σημειώνεται μια αύξηση των αφίξεων, κυρίως στην Καβάλα και στη Θάσο, όπως και στην Αλεξανδρούπολη με την άφιξη των Τούρκων τουριστών. «Στην Κομοτηνή και δευτερευόντως στην Ξάνθη, ο τουρισμός κινείται σε μηδενικά επίπεδα. Στα ξενοδοχεία της περιοχής μένουν οι εργαζόμενοι στο TAP, αλλά αυτό δεν είναι τουρισμός.» δηλώνει και σπεύδει να τονίσει εμφανώς προβληματισμένος «Κατά τα άλλα η πόλη για τέταρτη συνεχή χρονιά κοιμάται τον ύπνο του Δικαίου κανένας, μηδενός εξαιρουμένου, δεν έχει βάλει ένα λιθαράκι από εδώ έως εκεί για να βοηθήσει τον τουρισμό στην περιοχή.»
Φώτο:Ανέστης Βαφειάδης Κείμενο -Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: