Εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Περιφερειακών, Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχών της 26ης Μαΐου 2019 στην Ροδόπη και την Ξάνθη Στην Ροδόπη οι εκλογείς ψηφίζουν σε 289 εκλογικά τμήματα (τα περισσότερα εκ των οποίων διπλά) και στην Ξάνθη σε 239 εκλογικά τμήματα.

Πιο συγκεκριμένα, στη Ροδόπη στο δήμο Αρριανών ψηφίζουν 20.547 εκλογείς, στο δήμο Ιάσμου 20.552, Κομοτηνής 55.562 και Μαρωνείας Σαπών 21.855. Στο Νομό Ξάνθης, στο δήμο Αβδήρων 28027, Μύκης 20333, Ξάνθης 54.116
και Τοπείρου 16.378

Τα εκλογικά τμήματα που αριθμούν άνω των τριακοσίων εγγεγραμμένων έχουν χωριστεί σε ζεύγη Α και Β, με την ίδια αρίθμηση. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για τις περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθεί στα εκλογικά τμήματα με τη διάκριση «Α», και η ψηφοφορία για τις δημοτικές εκλογές και την ανάδειξη συμβούλων ή προέδρων κοινότητας θα διεξαχθεί στα εκλογικά τμήματα με τη διάκριση «Β».

«Μάθε πού ψηφίζεις» 

Συνιστάται στους εκλογείς να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι μέσω της ειδικής εφαρμογής «Μάθε πού ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/ .
Τη βραδιά των εκλογών θα υπάρχει απευθείας ροή των αποτελεσμάτων από την ιστοσελίδα http://ekloges.pamth.gov.gr η οποία θα αρχίσει να ενημερώνεται με τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας. Η ίδια διεύθυνση θα είναι επίσης προσβάσιμη μέσω του επίσημου ιστοτόπου της Περιφέρειας www.pamth.gov.gr .

Μοιράσου το άρθρο: