Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την υποδοχή των μαθητών και των μαθητριών στα Δημοτικά Σχολεία της Ροδόπης. Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής συναντήσαμε την διευθύντρια, την κα Ευδοκία Μαρία Καρβέλα.

« Έγκαιρα μεριμνούμε για την ασφάλεια, λαμβάνοντας υπόψιν τα μέτρα και τις οδηγίες του Υπουργείου» μας είπε εξηγώντας «Έχουμε οργανώσει τις αίθουσες με τα μέτρα που πρέπει να υπάρχουν, με τις αποστάσεις και τα αντισηπτικά. Και σε κάποιες περιπτώσεις στα τμήματα που έχουμε πάνω από 15 μαθητές κανονίσαμε ώστε να λειτουργούν, πάλι βάση του προγράμματος του Υπουργείου, με τους μισούς μαθητές που θα ορίσει το Υπουργείο και ο κάθε συνάδελφος, δηλαδή: Δευτέρα- Τετάρτη και Παρασκευή και μετά κυλιόμενα Τρίτη και Πέμπτη. Σήμερα όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στα σχολεία, ήδη εθελοντικά κάποιοι έχουν έρθει από την Τρίτη.»

 

Στην αίθουσα της βρήκαμε την κα Στέλλα Κάλτσου, αναπληρώτρια δασκάλα δέκα χρόνια φέτος.Μας μίλησε για την «προσαρμογή» της τάξης στα νέα δεδομένα. «Θα δούμε πώς θα πάει.» μας είπε και πρόσθεσε « Αγωνία δεν έχουμε μεγάλη γιατί κρατήσαμε επαφή με τα παιδιά τόσο καιρό. Το θέμα είναι τι θα γίνει με τις καθαρίστριες. Αν θα έχουμε προσωπικό.» είπε για να προσθέσει: « Οι τάξεις θα σπάσουν στα δύο , οπότε οι γονείς έχουν θέματα πώς θα βολέψουν τα παιδιά τις μέρες που δεν θα είναι στο σχολείο. Έχουμε διάφορα πρακτικά θέματα, αλλά είμαστε οργανωμένοι και θα τα αντιμετωπίσουμε.»
Φώτο:Οι κυρίες Καρβέλα και Κάλτσου στις εγκαταστάσεις του σχολείου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-βίντεο: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: