Μια κινητοποίηση με πολλά μηνύματα…Τα Γεφύρια ’19 διοργανώνουν σήμερα οι κάτοικοι του Ιάσμου, για να διαμαρτυρηθούν για την μη επισκευή της γέφυρας Κομψάτου.

«Γεφύρια 2019: Δύο ολόκληρα χρόνια από την καταστροφή της γέφυρας του Κομψάτου στον Ίασμο. Δύο ολόκληρα χρόνια αδιαφορίας και σιωπής από τους υπεύθυνους του τόπου μας, ώστε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή μας» αναφέρουν οι διοργανωτές και σημειώνουν, «Πρόχειρες λύσεις, άνοιγμα ενός κόμβου στην Εγνατία Οδό, άνοιγμα της παλιάς γέφυρας. Όλες προσωρινές λύσεις, για να εκτονωθεί το οδικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε, αλλά κανείς δεν είπε ότι θα είναι μόνιμες. Άνοιξε η παλιά γέφυρα, που κάποτε έκλεισε για λόγους ασφαλείας, επικινδυνότητας από κατολισθήσεις, στατικότητας, και τώρα ελέγχθηκε από τους ειδικούς και ξαναδόθηκε σε κυκλοφορία. Όλον αυτό τον καιρό, διέρχονται από την γέφυρα αυτή και την οδό, τα παιδιά μας, οι συγγενείς, οι γονείς, οι άνθρωποί μας, με όλους τους παραπάνω κινδύνους. Έκαναν υπομονή δύο χρόνια, τι περιμένουν για να αποκατασταθεί αυτή η καταστροφή, να έχουμε κάποιον θάνατο;”

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση “Όλη αυτή η κατάσταση έχει επιβαρύνει την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων της περιοχής, καθημερινά χάνονται έσοδα, έχει ‘κόψει’ τον Δήμο στα δύο, δυσχεραίνοντας την μετακίνηση των δημοτών που διέρχονται της γέφυρας με δική τους ευθύνη, καθημερινά περνούν φορτηγά και λεωφορεία με τα παιδιά μας μέσα για το σχολείο. Πόσο ακόμα θα περιμένουμε! Πρέπει να αντιδράσουμε, να φωνάξουμε να μαλώσουμε, για να ακούσει κάποιος το αυτονόητο; Είμαστε Έλληνες πολίτες της Θράκης, μιας παραμελημένης περιοχής και ξεχασμένης από το κράτος. Οι εκπρόσωποί μας μάλλον δεν εισακούονται οι φωνές τους, γιατί δεν βγαίνουν με τσαγανό. Έχοντας και τη νέα τοπική αυτοδιοίκηση να κάνει τον δικό της αγώνα για τη λύση του προβλήματος, πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο.”

Και η ανακοίνωση των διοργανωτών καταλήγει “Η σάτιρα ήταν πάντα στην αρχαία Ελλάδα, στην δημοκρατία, ένας τρόπος πίεσης, διαμαρτυρίας, εύρεσης λύσεων σε πολλά προβλήματα, ένας τρόπος πίεσης, διαμαρτυρίας, εύρεσης λύσεων σε πολλά προβλήματα. Έτσι κι εμείς κάποιοι δημότες Ιάσμου αποφασίσαμε να καθιερώσουμε εορταστικές εκδηλώσεις για το πέσιμο της γέφυρας, με τα ‘Γεφύρια 2019’, έως ότου βρεθεί μία οριστική λύση και δούμε να κατασκευάζεται η καινούργια γέφυρα”

Μην λησμονώντας να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής προς όλους: «Δύο χρόνια χωρίς ‘γιοφύρι’, θα γιορτάσουμε στον χώρο της γέφυρας στις 22/09 ημέρα Κυριακή από τις 10 το πρωί, είστε όλοι καλεσμένοι. Όλοι μαζί θα στείλουμε το δικό μας μήνυμα προς τους άρχοντες αυτού του τόπου, σε μια προσπάθεια λύσης του μεγάλου και επικίνδυνου προβλήματός μας. Σας περιμένουμε όλους. Βέβαια είμαστε και τυχεροί εδώ που τα λέμε: Εάν πέσει η παλιά γέφυρα, έχουμε και την Βυζαντινή, θα περνάμε από εκεί …πάλι θα βρεθεί λύση».

Μοιράσου το άρθρο: