Επίσκεψη στον Ίασμο της Ροδόπης
Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου να συναντήσει όλους του δημάρχους του νόμου Ροδόπης προκειμένου να αποκτήσει πλήρη ενημέρωση για τα ιδιαίτερα τοπικά ζητήματα του κάθε Δήμου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο Ιάσμου Οντερ Μουμιν. Η συνάντηση έγινε το πρωί της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου στο δημαρχείο του Ιάσμου.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη συνάντηση με την οποία ξεκινά ένας κύκλος επαφών του βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου με τους εκλεγμένους δημαρχους στο νομό Ροδόπης. Ο βουλευτής επέλεξε η πρώτη αυτή συνάντηση να γίνει στον ιστορικό Δήμο Ιάσμου, που όπως είπε έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες αλλά ταυτόχρονα και παρά πολλές ανοιχτές πληγές, τις οποίες γνωρίζει. Έκανε ειδική αναφορά στην γέφυρα του Κομψάτου από την πτώση της οποίας συμπληρώνονται αύριο δύο χρόνια. Στην συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα όπως η πεσμένη γέφυρα Κομψάτου, η πορεία των αποζημιώσεων στους πληγέντες της κακοκαιρίας που έπληξε τον Ιάσμο το καλοκαίρι, αλλά και η ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών.

Υποστελέχωση του Δήμου και διαχείριση των αποβλήτων
Στην συνέχεια ο βουλευτής άκουσε τον δήμαρχο να αναφέρεται σε επιμέρους ζητήματα της αυτοδιοίκησης, όπως η υποστελέχωση του Δήμου, η διαχείριση των αποβλήτων, το αίτημα δημιουργίας Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ιάσμο αλλά και η προοπτική δημιουργίας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης.
Για όλα τα παραπάνω έγινε ουσιαστική συζήτηση, με τον βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου να δεσμεύεται ότι θα είναι αρωγός στο βαθμό που τα ζητήματα προτεραιότητας για τη νέα διοίκηση του Δήμου Ιάσμου μπορούν να αναδειχθούν στα κέντρα αποφάσεων. Θα είναι αρωγός γιατί αυτό θα είναι προς όφελος των πολιτών του Δήμου Ιάσμου.

Στα εγκαίνια της Pharmathen
Στα εγκαίνια της νέας μονάδας ενέσιμων βραδείας αποδέσμευσης που δημιούργησε και λειτουργεί η φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen, στο εργοστάσιο της στις Σάπες Ροδόπης, παρέστη το πρωί της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου. Συνεχάρη τους ιδρυτές, μετόχους και το προσωπικό της επιχείρησης και σε δήλωση του είπε τα παρακάτω: «εγκαινιάστηκε σήμερα μια σημαντική παραγωγική επένδυση από μια δυναμική, καινοτόμα ελληνική εταιρεία στο τομέα του φαρμάκου, όπως είναι η Pharmathen. Μια εταιρεία που δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται στην περιοχή μας δημιουργώντας ευκαιρίες για θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τοπική οικονομία. Τέτοιες επενδύσεις, όπως αυτή που σήμερα εγκαινιάσαμε, έχουν έναν ισχυρό συμβολισμό, συμβολίζουν την αναπτυξιακή δυναμική, που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με την σταθεροποίηση της οικονομίας, το ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα και την έξοδο από τα μνημόνια. Τέτοιου είδους επενδύσεις αποτελούν επιβεβαίωση της πολιτικής που ασκήθηκε στον χώρο του φαρμάκου. Πολιτικής στήριξης των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών, παραγωγής γενοσήμων αξιόπιστων φαρμάκων που βασίζονται στη καινοτομία και την έρευνα και αναπτυσουν δυναμική στις διεθνείς αγορές.Για αυτό άλλωστε έγινε δυνατόν να εξασφαλιστεί η ισότιμη και καθολική συμμετοχή όλων των πολιτών στο φάρμακο».
Καταληκτικά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τετοιες επενδυτικές δραστηριότητες, όπως η νέα της Pharmaten στις Σάπες, είναι καλοδεχούμενες στη περιοχή μας και θα τύχουν της αμέριστης στήριξης μας.

Δήλωση βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου σχετικά με αναφορά υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για επενδύσεις και χρυσό
Τέλος, σε δήλωση προέβη ο βουλευτής  σχετικά με αναφορά υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για επενδύσεις και χρυσό. Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Μόνο αισθήματα ανησυχίας σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της σημερινής κυβέρνησης για την εξορυκτική δραστηριότητα στην περιοχή της Θράκης, προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η μη αναφορά του υπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στα σημερινά εγκαίνια της νέας μονάδας της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης. Ο υπουργός απευθυνόμενος προσωπικά στον δήμαρχο Μαρωνείας- Σαπών, ο οποίος προηγούμενως στην ομιλία του ζήτησε τέτοιες επενδύσεις και όχι εξορύξεις χρυσού, του απάντησε λέγοντας, μεταξύ άλλων: «δήμαρχε βγήκατε πολυ φίλο επενδυτικός, εχει έρθει η ώρα να κάνουμε στροφή, να αφήσουμε πίσω μας παθογένειες του παρελθόντος…».» και η δήλωση καταλήγει « Αλήθεια έχει κατά νου ο κος υπουργός κάτι και δεν μας το λέει ανοιχτά; Ή να περιμένουμε από την Eldorado, θυγατρική της οποίας δραστηριοποιείται στις Σάπες, για να ενημερωθούμε για το τι πραγματικά σκέφτεται η κυβέρνηση, όπως έγινε και στις Σκουριές αναλαμβάνοντας το ρόλο του γραφείου Τύπου της σημερινής κυβέρνησης;»

Μοιράσου το άρθρο: