Με την φιλόξενη κα Κορδοκονίδου οι δημιουργοί του Ντοκιμαντέρ

Ένα ακόμη διαφορετικό απόγευμα έζησαν οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής παρακολουθώντας την προβολή του Ντοκιμαντέρ “So Far So Close” έχοντας αυτή την φορά μαζί τους και τους μαθητές και τις μαθήτριες των Σχολείων: Εσπερινό ΓΕΛ Κομοτηνής, Εσπερινό ΕΠΑΛ Κομοτηνής. Νωρίτερα τρεις διευθυντές, ο Ηλίας Βλάχος, η Θεοδώρα Κορδοκονίδου και ο Ιορδάνης Αγγελάκης έδωσαν τα χέρια της συνεργασίας και ένωσαν δυνάμεις υποσχόμενοι κι άλλες ωραίες πρωτοβουλίες.

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο του «Χ», κο Διονύση Βοργιά

«Μετά την προτροπή του κυρίου Βλάχου, του δραστήριου διευθυντή του ΣΔΕ Κομοτηνής, αποφασίσαμε να κάνουμε μια δράση από κοινού με το Εσπερινό ΓΕΛ και το Εσπερινό ΕΠΑΛ. Και οι τρεις διευθυντές διαπιστώσαμε ότι είναι μια πολύ καλή αφορμή ώστε στο μέλλον να αναπτύξουν κι άλλες κοινές δράσεις.

Όσον αφορά στην επιλογή προβολής του συγκεκριμένου Ντοκιμαντέρ; «Κρίναμε ότι θα βοηθήσει και ίσως αποτελέσει ένα πρότυπο. Ένα παράδειγμα και για την περιοχή μας. Είμαστε μια περιοχή που χρειάζεται ανάπτυξη. Είναι η δεύτερη χρονιά που λειτουργεί το σχολείο, έχει δύο τμήματα, όπως και πέρσι. Μάλιστα πέρσι 3 από τους 5 μαθητές που φοιτούσαν πέρασαν στο Πανεπιστήμιο. Ήταν κάτι πολύ ενθαρρυντικό για μας. Τα κατάφεραν. Αρκετοί μαθητές και από την μειονότητα έρχονται στο δικό μας το σχολείο. Παίρνουμε δύναμη κοντά τους και συνεχίζουμε  την προσπάθειά μας.»

Στιγμές ανάπαυλας μετά την προβολή

Όσον αφορά στον ακούραστο και πολύ δραστήριο διευθυντή του ΣΔΕ Κομοτηνής, τον κ. Ηλία Βλάχο; Ο ίδιος στέκεται στην παρουσία των τριών σχολείων με εμφανή ικανοποίηση και δηλώνει: «Ήταν μια ωραία ημέρα για τα σχολεία που λειτουργούν το απόγευμα και το βράδυ. Καταφέραμε να κάνουμε μια όμορφη διοργάνωση προβολής ενός ντοκιμαντέρ το οποίο μόνο θετικά πράγματα έδωσε, τόσο σε μας, όσο και στην Τοπική Κοινωνία. Είμαστε πεπεισμένοι πως όταν υπάρχει καλή διάθεση και θέληση να διοργανώσουμε τα πράγματα, αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει.» Όπως σημειώνει ο κος Βλάχος οι μαθητές τους παίρνουν γνώσεις κι εφόδια για το μέλλον και την ενασχόληση με τα κοινά. «Δεν θέλουμε να μοιράζουμε στείρες γνώσεις. Η εκπαίδευση δεν είναι διαγωνίσματα μόνο ή αποστήθιση. Η πραγματική γνώση είναι έξω.»

Ο κος Βλάχος «ψυχή» της διοργάνωσης

«Προσπαθούμε. Θέλουμε τα ωραία μηνύματα της δημιουργίας να τα μοιράζουμε  στους εκπαιδευόμενους μας. Αυτή η εκδήλωση για παράδειγμα έγινε με την βοήθεια της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας κι Αθλητισμού και των ανθρώπων που είναι δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια και τους ευχαριστούμε πολύ.» Πάντα σε εγρήγορση, χαμηλών τόνων, χαμογελαστός και δημιουργικός στο πλευρό τους  και ο τρίτος διευθυντής της παρέας, ο κος Ιορδάνης Αγγελάκης, που έδωσε με χαρά ραντεβού για την επόμενη εκδήλωση -συνάντηση γνωρίζοντας καλά πως η κατάκτηση της γνώσης απαιτεί προσπάθεια,  επιμονή, φαντασία και δημιουργικότητα.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την εκδήλωση των τριών σχολείων- Στην κεντρική φωτογραφία:Νίκος Παπακωνσταντίνου (χορηγός),Ιορδάνης Αγγελάκης,Βαλάντης Λιόλιος, Μαρία Ζαφείρκου,Θεοδώρα Κορδοκονίδου και Ηλίας Βλάχος ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: