Τρεις Ιταλοί ποδηλάτες, ο Πιέρο, ο Κάρλο και ο Αντώνιο, ακολουθούν τα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας οδού. Ποδηλατώντας διασχίζουν τα Βαλκάνια στέλνοντας το δικό τους μήνυμα: «Είναι υπέροχη περιοχή, πρέπει όλοι να την γνωρίσουμε».

Ξεκίνησαν από την Αλβανία πριν μια εβδομάδα ακολουθώντας την Via Egnatia, προορισμός τους η Κωνσταντινούπολη. «Ακολουθούμε ένα δρόμο που δημιουργήθηκε 2.000 χρόνια πριν και αυτό από μόνο του είναι εξαιρετικό.» δηλώνουν κι αποκαλύπτουν πως είναι το τρίτο «ταξίδι» που κάνουν στην περιοχή των Βαλκανίων. Το πρώτο ήταν από την Τεργέστη στο Σαράγεβο και το δεύτερο ήταν από το Βελιγράδι στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Πιέρο όλη η περιοχή των Βαλκανίων έχει πολλά κοινά. «Συναντούμε ωραίους ανθρώπους, νόστιμο φαγητό, εξαιρετικό περιβάλλον με πανέμορφες οροσειρές, λίμνες, όλα είναι πολύ ωραία.»

«Πρέπει να εμπιστευτούμε την Ευρώπη για πολλούς λογούς, οπότε πηγαίνετε να ψηφίσετε.»

Γεύτηκαν ήδη την Ελληνική κουζίνα και παραδέχονται πως αν η ιταλική κουζίνα είναι η πιο διάσημη και η ελληνική δεν πάει πίσω είναι εξίσου ψηλά. «Να ανακαλύψουμε αυτή την περιοχή των Βαλκανίων γιατί είναι φιλική και όμορφη, αξίζει  να την γνωρίσει κανείς» δηλώνει και στέλνει το μήνυμά του: «Παρακαλώ πηγαίνετε να ψηφίσετε ό,τι σας αρέσει. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Πρέπει να εμπιστευτούμε την Ευρώπη για πολλούς λογούς, οπότε πηγαίνετε να ψηφίσετε.»
Φώτο: Οι τρεις Ιταλοί ποδηλάτες σε μια στάση στην Κομοτηνή ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: