Ένας νέος κύκλος μαθημάτων ξεκινά στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κομοτηνής για τα μέλη του Επιμελητηρίου με πρωτοβουλία του προέδρου, του κ. Αντώνη Γραβάνη. Στόχος να καθίσουν και πάλι στα θρανία όσοι από τους Επαγγελματίες επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις: marketing, χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, αλλά και εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας.

«Είναι τρεις κύκλοι μαθημάτων που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες. Σήμερα όλα στο χώρο εργασίας σχετίζονται με την τεχνολογία, τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, οι περισσότεροι όροι είναι στα αγγλικά, οπότε για να αποκτήσει κανείς την ευχέρεια χρήσης θα πρέπει να γνωρίζει τα στοιχειώδη τουλάχιστον » δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο κος Αντώνης Γραβάνης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Παράλληλα, σημειώνει και μια ακόμη ανάγκη που γίνεται έντονη κάθε φορά που επισκέπτονται την περιοχή επαγγελματίες άλλων χωρών, την ανάγκη της επικοινωνίας. «Όσο καλύτερα μπορεί κανείς να επικοινωνεί μιλώντας μια ξένη γλώσσα, τόσο καλύτερα θα παρουσιάσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του.»

Τα τμήματα θα είναι δωρεάν και ολιγομελή. Όποιο μέλος επιθυμεί να συμμετάσχει δεν έχει παρά να καλέσει στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο ή να στείλει email και να δηλώσει συμμετοχή. «Ήδη μια τέτοια προσπάθεια, με διδασκαλία Η/Υ αγκαλιάστηκε από το κοινό, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο» δηλώνει ο κος Γραβάνης.
Ερωτηθείς για την ίδρυση και λειτουργία του Αγροτικού Τμήματος του Επιμελητηρίου σημείωσε πως η διοίκηση βρίσκεται σε αναμονή για τη ρύθμιση των νομοθετικών λεπτομερών. «Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές των μελών, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο » δηλώνει προσθέτοντας πως είναι ζήτημα χρόνου και η λειτουργία του ‘πράσινου’ τμήματος.
Φώτο: Αντώνης Γραβάνης ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: