«Η προσπάθεια αυτή είναι προσπάθεια πολλών ετών. Το όνειρο των γονιών ήταν αυτό, από την αρχή της δημιουργίας του Συλλόγου. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, συγκινημένοι, φτάσαμε στο ποθητό αποτέλεσμα.» δηλώνει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Νοητική Υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι» κα Βάσω Μπίλμπερη μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για τη λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και σημειώνει πως οι στέγες αυτές ήταν «όνειρο όλων των γονιών».

Η κα Βάσω Μπίλμπερη

«Λέμε ότι επιτέλους θα μπορούμε να εξυπηρετούμε τα παιδιά που είναι μόνα, χωρίς γονείς ή με τον ένα γονιό ή όταν θα παρίσταται ανάγκη να βρίσκουν μια στέγη, να βρίσκουν φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο και πάνω από όλα αγάπη» δηλώνει η ακούραστη αντιπρόεδρος που τριάντα χρόνια τώρα φροντίζει το δικό της παιδί, άτομο με νοητική υστέρηση, αλλά και νοιάζεται και για τα υπόλοιπα παιδιά του Συλλόγου .
«Είναι οπωσδήποτε ανακούφιση γιατί πολλές φορές υπάρχουν ανάγκες, χρειάζεται το παιδί να παραμείνει ολιγοήμερα κάπου, οπότε τώρα θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τέτοιες περιπτώσεις.» δηλώνει η κα Μπίλμπερη και καλεί τους γονείς με ΑμεΑ να εμπιστευτούν το Σύλλογο. «Να μας εμπιστευτούν. Η απόδειξη είναι ορατή πλέον. Ο Σύλλογος προχωράει , οι στόχοι που βάλαμε ένας μετά τον άλλο υλοποιούνται. Το μόνο που μένει είναι να μας εμπιστευτούν.»

Η κα Βάσω Μπίλπερη δηλώνει αποφασισμένη αυτόν τον αγώνα που δίνει τριάντα χρόνια τώρα να τον συνεχίσει « θα συνεχίσω όσο είμαι γερή και δυνατή να φροντίζω όχι μόνο το παιδί μου, αλλά όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη» δηλώνει και στο ερώτημα από πού αντλεί δύναμη ένας γονέας ΑμεΑ απαντά «Από τον ίδιο του τον εαυτό και τα προβλήματά του αντλεί δύναμη. Αλλά και από τον κόσμο και από την κοινωνία της πόλης μας που τόσα χρόνια στάθηκε δίπλα μας, αρωγός, συμπαραστάτης.»
Προτρέπει τους γονείς που δεν έχουν ακόμη αναζητήσει το Σύλλογο «Άγιοι θεόδωροι» να το κάνουν «Να σταθούν δίπλα στο ΔΣ και δίπλα στα παιδιά τους» δηλώνει στέλνοντας το δικό της μήνυμα.
Φώτο: Η κα Βάσω Μπίλμπερη –Στιγμιότυπα από τη Στέγη ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: