«Συγχαίρω όλους όσοι πέτυχαν, εύχομαι ευόδωση των στόχων τους, στόχοι οι οποίοι θα οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και μια ενήλικη ακαδημαϊκή στάση ζωής η οποία θα αποτυπώνει τον πολίτη της ελληνικής πραγματικότητας» ευχήθηκε η κα Μαριγούλα Κοσμίδου με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση των βάσεων.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής σε ένα μεγάλο ποσοστό το 73% αυτών που προσήλθαν στις εξετάσεις έχουν επιτύχει και μάλιστα σε ιδρύματα τα οποία είναι σε όλη τη χώρα, σε πολύ καλές σχολές.

« Υπάρχουν πολλές προτιμήσεις και στο ΔΠΘ. Πολλά παιδιά παραμένουν στο Δημοκρίτειο, δεν σημαίνει όμως ότι μαθητές της Ροδόπης δεν έχουν περάσει και σε άλλες περιοχές: Πάντειο, Θεσσαλία, Φλώρινα κ.α., σε ένα σύνολο 502 εισαχθέντων από τα Γενικά Λύκεια, υπάρχουν μαθητές που έχουν εισαχθεί σε πολύ καλές σχολές: Νομική, Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική κ.α.» δηλώνει η κα Κοσμίδου σημειώνοντας με νόημα πως είναι και οι υποψήφιοι που κάθε χρόνο καθορίζουν τις βάσεις, αλλά είναι και το πώς παρουσιάζονται τα θέματα, το πώς αναλύονται τα θέματα, που επηρεάζουν πάντα το αποτέλεσμα .

«Το να λέω ότι η βάση πέρσι ήταν  τόσο και φέτος είναι τόσο  αυτό εμένα δεν μου λέει κάτι οι μαθητές καθορίζουν τις βάσεις κάθε χρόνο, ξεκινούν από την αρχή, από το μηδέν, από την επίδοση. Είναι αυτοί οι οποίοι έχουν τρέξει δώδεκα χρόνια αυτόν τον αγώνα, έχουν μάθει πώς να αποθηκεύουν τη γνώση και πώς μετά να την αναπαράγουν και να την αποτυπώνουν.» εξήγησε προσθέτοντας πως αυτός που θα «πλασάρει» καλύτερα τη γνώση του, αυτός καθορίζει το πώς θα πάνε οι βάσεις.
Στη Ροδόπη από τους 740 που δήλωσαν αρχικά ότι θέλουν να εξεταστούν, 701 έδωσαν τελικά εξετάσεις, 510 εισήχθησαν από τα ΓΕΛ και 44 από τα ΕΠΑΛ.

«Να κάνουν επιλογές οι οποίες θα τις στηρίζουν και θα τους στηρίζουν. Είμαστε οι επιλογές μας. Κάθε μέρα θα πρέπει να μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτές τις επιλογές και να ξέρουμε που μας πάνε αυτές οι επιλογές» τόνισε το πολύ  έμπειρο στέλεχος της Κυβέρνησης  προσθέτοντας «Όσοι δεν πέτυχαν τους στόχους τους, υπάρχει πάντα η δεύτερη ευκαιρία, η τρίτη ευκαιρία, υπάρχουν αξιολογότατοι ακαδημαϊκοί πολίτες, επαγγελματίες οι οποίοι δεν ήταν στους επιτυχόντες. Προσπάθησαν, όμως, ξανά και τα κατάφεραν. Πετυχαίνει αυτός που αγαπάει αυτό που κάνει και όταν το αγαπήσει σίγουρα θα είναι πετυχημένος.»

Φώτο: Η κα Μαίρη Κοσμίδου ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: