Στην «κατάψυξη» μπήκε χθες την νύχτα η Θράκη. Ο Υδράργυρος «κατρακύλησε» με αποτέλεσμα να επικρατήσουν «πολικές» θερμοκρασίες . Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Οργάνη με το θερμόμετρο να δείχνει -11 στις τέσσερις το πρωί, – 10 την ίδια ώρα στον Κέχρο. Παγωμένη ξύπνησε και η Μαρώνεια με -4 , χαμηλή θερμοκρασία και στην άλλη πλευρά του Νομού με -6 στην περιοχή της Αμβροσίας και της Σάλπης. Λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών δεν λειτούργησαν σήμερα τα σχολεία στα ορεινά της Ροδόπης.

Τα άγρια άλογα της Ροδόπης προς αναζήτηση τροφής

Ίδια η εικόνα και στην Ξάνθη με το θερμόμετρο να δείχνει -7 ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αρνητικές θερμοκρασίες  και στα ορεινά του Νομού, καθώς  η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν -8 στη Σμίνθη , ο υδράργυρος έπεσε ακόμη πιο πολύ στους πιο ορεινούς οικισμούς. Την ίδια ώρα στο Σουφλί οι κάτοικοι έβλεπαν τον υδράργυρο να «κολλά» στους -10, κάτι πολύ… «συνηθισμένο» για τους κατοίκους την περίοδο του Χειμώνα.

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών δεν λείπουν και τα προβλήματα, καθώς σε αρκετούς ορεινούς οικισμούς, εκτός από τσουχτερό κρύο, σύνηθες για τους ορεσίβιους κατοίκους, σημειώθηκαν σοβαρές  ζημιές στα υδραυλικά συστήματα και τις σωληνώσεις σε αρκετά σπίτια και επιχειρήσεις των περιοχών αυτών, παρά τα μέτρα που ελήφθησαν από τους ιδιοκτήτες. Σήμερα από το πρωί τεχνίτες προβαίνουν στην αποκατάσταση των ζημιών, όπου παρατηρούνται. Σύμφωνα με τις προβλέψεις η  θερμοκρασία θα κυμανθεί: από -09 (μείον 09) έως 02 βαθμούς Κελσίου και αύριο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Μοιράσου το άρθρο: