Κλιματιστικό εντός του αυτοκινήτου, νεράκι, καπελάκι και σκιερά μέρη εκτός. Έτσι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη ζέστη οι οδηγοί ΤΑΧΙ. «Είμαστε πολλές ώρες μέσα στο ΤΑΧΙ. Εκτός από τη ζέστη έχουμε και τη γκρίνια των πελατών που θέλουν οι άνθρωποι να φτάσουν γρήγορα στο σπίτι τους, αλλά λόγω του μποτιλιαρίσματος καθυστερούμε με την ζέστη να γίνεται ανυπόφορη» δηλώνει ο Χρήστος Λυμπερόπουλος οδηγός ΤΑΧΙ στην πόλη της Κομοτηνής.

Ο κ. Χρήστος Λυμπερόπουλος, οδηγός ΤΑΧΙ στην πόλη της Κομοτηνής.

Όπως λέει ο έμπειρος οδηγός αν μπορούσε κάπως η δημοτική αρχή να διευκολύνει και τη δική τους λειτουργία, θα ήταν χρήσιμο. «Άλλωστε», όπως λέει, « δύο κεντρικούς άξονες έχει η Κομοτηνή, ας δώσει κίνητρα στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να μην παίρνουν τα αυτοκίνητα τους. Να χρησιμοποιούν  τα ποδήλατά τους για παράδειγμα περισσότερο , τα αστικά, να περπατούν. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους το ΤΑΧΙ δεν είναι επιλογή, δεν χρειάζεται να το πάρουν. Να μην επιβαρύνουν όμως το κέντρο κατεβαίνοντας με το αυτοκίνητό τους. Γίνεται μεγάλη κατάχρηση του αυτοκινήτου στην Κομοτηνή. Μετά μιλάμε για κρίση, ποια κρίση;» Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, τα αυτοκίνητα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους στην Κομοτηνή. Κάθε σπίτι, όπως επισημαίνει, έχει από δύο και τρία αυτοκίνητα. «Μάλλον δεν υπάρχει κρίση στην Κομοτηνή.»

Όσον αφορά στην κίνηση η δουλειά το καλοκαίρι είναι πάντα πεσμένη, καθώς λείπουν οι φοιτητές, «οι καλύτεροι και οι πιο τακτικοί πελάτες μας. Φοιτητές, ηλικιωμένοι κι ασθενείς. Εμείς στρέφουμε την προσοχή μας στην εξυπηρέτηση των ασθενών, προσπαθούμε να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε».

Προτάσεις στον νέο δήμαρχο

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή καλεί τον νέο δήμαρχο, τον κ. Γιάννη Γκαράνη να δώσει ένα κίνητρο στους ανθρώπους να μην παίρνουν τα αυτοκίνητά τους. Επίσης, να κάνουν νέα Parking, ώστε να πάψουν να σταθμεύουν οι οδηγοί τα αυτοκίνητα στους δρόμους. «Η Κομοτηνή έχει ανάγκη από πολλούς χώρους στάθμευσης» δηλώνει προσθέτοντας πως ο Κομοτηναίος πρέπει να εμπεδώσει ότι δεν χρειάζεται να πάρει το αυτοκίνητο του. «Αυτοκίνητο ας χρησιμοποιούν μόνο αυτοί που έρχονται απ’ έξω όχι οι Κομοτηναίοι. Ο Κομοτηναίος, δεν χρειάζεται να το πάρει. Πιστεύω ότι ο καινούργιος δήμαρχος θα είναι πιο δεκτικός σε όλες αυτές τις προτάσεις. Είναι κοντά στους επαγγελματίες, γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης, τη λειτουργία του δήμου, θα κάνει πολλά. Το 1/3 να κάνει από αυτά που είπε, θα είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι.»

Όσον αφορά τέλος στις υποδομές που λείπουν στις στάσεις των ΤΑΧΙ με αποτέλεσμα η παραμονή των οδηγών σε συνθήκες ζέστης να γίνεται αφόρητη ο κος Λυμπερόπουλος σημειώνει πως μόνο αν δημιουργούνταν ένας χώρος για τα ΤΑΧΙ εκτός πόλης θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και υποδομές, κατάλληλες τόσο για τις συνθήκες του χειμώνα, όσο και γι αυτές του καλοκαιριού. Όμως τώρα, όπως τονίζει, εντός της πόλης είναι δύσκολο να γίνουν σημειώνοντας πως: «Πολλοί θέλουν τα ΤΑΧΙ να τους περιμένουν κι όχι να περιμένουν εκείνοι να έρθουν να τους πάρουν.»
Φώτο: Ο κος Χρήστος Λυμπερόπουλος στο ΤΑΧΙ του, Πιάτσα ΤΑΧΙ στην Κομοτηνή ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: