«Δεν θα περάσει» φώναξαν οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο της Κομοτηνής. Με πανό και περισσότεροι από κάθε άλλη φορά ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Η κα Λιουλιάκη με συναδέλφισσές της στην χθεσινή διαμαρτυρία

Η κα Δήμητρα Λιουλάκη είναι Ταμίας του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» συμμετείχε κι εκείνη στην κινητοποίηση του Συλλόγου (σε μια ακόμη) μιλώντας για ένα απρόσμενο «δώρο» από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.
«Το «δώρο» που μας επιφύλαξε η κα Κεραμέως μετά τον κορονοϊο και την καραντίνα ήταν μεγάλο , ευχαριστούμε πάρα πολύ που εκτίμησε όλες αυτές τις προσπάθειες που κάναμε εν μέσω κορονοϊου. Μας φέρνει ένα Πολυνομοσχέδιο που είναι Πολυνομοσχέδιο που θα πάει πολύ πίσω την Εκπαίδευση. Έχει μια (Ν)Τροπολογία περί live streaming μέσα στα σχολεία, εξελίξεις που βάζουν την Εκπαιδευτική Κοινότητα σε μεγάλη αναταραχή.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής κι έκανε λόγο για «Μεγάλη αναταραχή εντός των σχολείων» γιατί όπως είπε, «δεν νοείται αντί να έχουμε καλύτερη δημόσια παιδεία να έχουμε δυστυχώς μια παιδεία που στοιβάζει περισσότερα παιδιά μέσα στην τάξη.» για να αναρωτηθεί: «Ποια είναι η καινοτομία αυτού του Πολυνομοσχεδίου;»

Σύμφωνα με την κα Λιουλιάκη « αυτή την στιγμή , στην παιδεία συντελείται ένα μεγάλο πισωγύρισμα, πισωγύρισμα που θα στοιβάξει τα παιδιά, που θα τα οδηγήσει σε μια άλλη νοοτροπία στα σχολεία. Μιλάει για κατηγοριοποίηση των σχολείων, δηλαδή θα βάζουμε σε λίστα τα καλά σχολεία.» Όπως σημείωσε «το μεγαλύτερο μέρος του Πολυνομοσχεδίου μιλάει για τα Πρότυπα Σχολεία, δηλαδή την αριστεία, την αριστεία θα την πετύχει με τα 25 παιδιά μέσα στο Τμήμα; Αυτό θα πρέπει να το βάλει καλά ο κόσμος μέσα στο μυαλό του. Οι δάσκαλοι δεν παλεύουμε σήμερα για την πάρτη μας, παλεύουμε για τα παιδιά μας. Θέλουμε όλους τους γονείς στο πλευρό μας.»

Αναφερόμενη δε στην υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή σημείωσε πως « δυστυχώς για δεύτερη χρονιά στο Νομό δεν θα λειτουργήσει καθολικά» για να προσθέσει ότι «Αυτό γίνεται με ευθύνη της πολιτείας , αλλά και της διοικούσας αρχής, της τοπικής γιατί είχαν πάρα πολύ καιρό να προετοιμαστούν και δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε τίποτα.»

Ο κος Γιώργος Κυριαζίδης 26 χρόνια εργάζεται στην εκπαίδευση

Στην ίδια διαμαρτυρία και ο επί 26 χρόνια εργαζόμενος στην Εκπαίδευση ο κος Γιώργος Κυριαζίδης, γυμναστής στο 10ο ΔΣ. «Εναντιωνόμαστε στο Νομοσχέδιο είναι πολύ δύσκολα να εφαρμοστούν όλα αυτά που προβλέπει με 25 παιδιά μέσα στην τάξη.» δήλωσε για να προσθέσει «Δεν θα περάσει, με τον αγώνα μας θα το ανατρέψουμε. Δεν το έχω διαβάσει όλο σε γενικές γραμμές είναι αντιεκπαιδευτικά όσα θέλει να περάσει. Δεν μπορεί αν γίνει μάθημα σε μια τάξη με τόσα πολλά παιδιά.»
Φώτο: Η κα Δήμητρα Λιουλιάκη με συναδέλφισσές της και ο κος Γιώργος Κυριαζίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: