«Αυτό που δείχνει η ανακοίνωση των βάσεων είναι ότι κάποια τμήματα κράτησαν σταθερά τις δυνάμεις τους, δηλαδή έμειναν στον ίδιο αριθμό μονάδων, κάποια άλλα έχουν ανεβασμένες βάσεις που αυτό μας χαροποιεί πάρα πάρα πολύ, αλλά είναι και κάποια άλλα όπου σημειώθηκε πτώση των βάσεων» παρατηρεί η  αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κα Ζωή Γαβριηλίδου.

Η αντιπρύτανης κα Ζωή Γαβριηλίδου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής παρατηρεί πως η πτώση των βάσεων έχει να κάνει κυρίως με τα καινούργια τμήματα που δημιουργήθηκαν ανά την Ελλάδα κι έτσι λοιπόν άλλαξε συνολικά ο χάρτης στην Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

«Εμείς αυτά τα στοιχεία θα τα μελετήσουμε στη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του ιδρύματος για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα και να οργανώσουμε τις βάσεις από εδώ και στο εξής.»

Το Δ.Π.Θ. φαίνεται πως έχει αποφύγει τα «ακραία-ακραία φαινόμενα», αυτά της εισόδου με πολύ πολύ χαμηλή βαθμολογία. Όπως σημειώνει η κα Γαβριηλίδου φαίνεται πως τα Τμήματα του ΔΠΘ έχουν αρκετά μεγάλη ζήτηση ή τέλος πάντων μέτρια προς μεγάλη και γι αυτό δεν σημειώθηκαν αυτά τα φαινόμενα της εισόδου σε πανεπιστημιακές σχολές με πολύ χαμηλή βαθμολογία.

«Είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι πολλοί φοιτητές από την περιοχή μας επιλέγουν το ΔΠΘ για να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να κάνουμε τους φοιτητές της Περιφέρειας μας οι οποίοι είναι πολύ δυνατοί , να επιλέγουν τις σχολές του ΔΠΘ. Έτσι, ανεβαίνουμε και τις Μονάδες των Βάσεων που χρειάζεται για να περάσει κάποιος στο Πανεπιστήμιο.» δηλώνει η κα αντιπρύτανης σημειώνοντας συνολικά οι νεοεισερχόμενοι στις τρεις πόλεις της Θράκης θα είναι 3000-3500. «Κάθε χρόνο ίδιος ο αριθμός. Με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς αυτό που θέλουμε είναι να αναπτύξουμε μια στρατηγική προσέλκυσης , να είμαστε πρώτη επιλογή των υποψηφίων, αυτό μας βοηθά να ανεβούμε στις λίστες των Τμημάτων» υποσχόμενη « θα δώσουμε πολύ μεγάλη έμφαση στο τι πρέπει να γίνει με τις κατατάξεις των Πανεπιστημίων Διεθνώς. Στόχος μας είναι ακόμη καλύτερες θέσεις στις λίστες κατάταξης που μπαίνουμε και ανακοινώνονται συχνά.»
Φώτο:Ζωή Γαβριηλίδου (αρχείο ΕΡΤ) ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: