Στον «αέρα» βρίσκονται οι ιδιοκτήτες παιδοτόπων. Ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις εκείνες που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους, δεδομένου ότι ο συγχρωτισμός των παιδιών είναι αναπόφευκτος και είναι δύσκολο να κρατηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις, το μέλλον φαντάζει κάτι παραπάνω από αβέβαιο.

Ο κος Στέφανος Βουτσάς

«Έχουμε κλείσει από τις 10 Μαρτίου» δηλώνει ο κος Στέφανος Βουτσάς, ιδιοκτήτης παιδότοπου και σημειώνει «ζητάμε την άμεση επανεκκίνηση του κλάδου των παιδότοπων ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά. Έχουμε μείνει αρκετούς μήνες κλειστοί. Δυσκολευόμαστε αρκετά με το θέμα των εξόδων που έχουν τα μαγαζιά μας. Ζητάμε άμεσα να ανοίξουμε και εμείς ώστε να επανάκινηθεί ο κλάδος μας.»

Χωρίς να κρύβει τον προβληματισμό του ο έμπειρος επιχειρηματίας σημειώνει πως « «Τρέχουν» τα ενοίκια, «τρέχουν» όλα τα έξοδα του μαγαζιού κανονικά, οι λογαριασμοί τα πάντα! Όλα είναι σε λειτουργία, πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί το θέμα αυτό και να ανοίξουμε κανονικά και εμείς, μαζί με τους υπόλοιπους παρεμφερείς κλάδους, όπως τα νηπιαγωγεία, τα ΚΔΑΠ και οι παιδικοί σταθμοί.»

Η κα Ηρώ Βουτσά

Σύμφωνα με την κα Ηρώ Βουτσά, που εργάζεται στον παιδότοπο της οικογένειας της η αγωνία είναι μεγάλη για όλους τους εργαζόμενους. « Και οι μέρες του lockdown ήταν δύσκολες με αγωνία και άγχος . Δεν ξέραμε τι θα γίνει. Έχουμε μείνει άνεργοι. Να φανταστείτε πως ερχόμουν και καθάριζα, έβλεπα το μαγαζί.Θα ήθελα να ανοίξουμε και σιγά – σιγά να ξαναμπούμε στους ρυθμούς μας.» δηλώνει προσθέτοντας « Αυτό που θέλουμε κι εμείς είναι να προστατέψουμε τους γονείς, τα παιδιά, θέλουμε να φεύγουν με χαμόγελα, όχι φοβισμένα. Αυτό είναι που ζητάμε, να ανοίξουμε και σιγά – σιγά να επανέλθουμε στην πραγματικότητα.»
Φώτο: Ο κος Στέφανος Βουτσάς με την κόρη του Ηρώ στον παιδότοπό τους ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: