Τα τρία ενθύμια που χάρισαν στην ΠτΔ κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους αποκάλυψε η Εκτελιστική Γραμματέας της περιφέρειας, κα Ζωή Κοσμίδου. Όπως ανέφερε με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB η κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου έλαβε από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ένα δώρο που αφορούσε την επέτειο των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Θράκης, ένα παραδοσιακό μαντήλι από τον τόπο καταγωγής του παππού της, τη Γρατινή Ροδόπης και μια χειροποίητη καρφίτσα πέτου φτιαγμένη από κουκούλια Σουφλίου. Παράλληλα, της υποσχέθηκαν να συμβάλλουν στον εμπλουτισμό της συλλογής της από παραδοσιακά κειμήλια, δεχόμενη η κα Πρόεδρος ανοιχτή πρόσκληση για επόμενες επισκέψεις της στην περιοχή.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης της κας Κοσμίδου έχει ως εξής:
Η Θράκη υποδέχθηκε ένα γνήσιο τέκνο της με μια αγκαλιά ορθάνοιχτη, γεμάτη με χρώματα και ευωδιές.
Η ΑΕ πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την προσωπικότητά της κατέκτησε όχι μόνο της θέση που της αξίζει στα πολιτικά πράγματα της χώρας αλλά και στην καρδιά των συμπολιτών μας.
Ο τόπος μας υποδέχθηκε τη γυναίκα, την επιστήμονα που έφερε την ανατροπή με την ευγένειά της, τις γνώσεις και τον αγώνα πολλών δεκαετιών για το δίκαιο και το ηθικό, έχοντας πάντα ως παρακαταθήκη τη Θρακιώτικη καταγωγή της.
Είχα την τιμή να την καλωσορίσω στην Περιφέρεια ΑΜΘ όπου προσήλθε συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο , ο οποίος την ενημέρωσε για την σημερινή κατάσταση της Περιφέρειας και τις προοπτικές ανάπτυξής της.
Η επίσκεψή της επισφραγίστηκε με τρία ενθύμια, ένα που αφορούσε την επέτειο των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Θράκης, ένα παραδοσιακό μαντήλι από τον τόπο καταγωγής της τη Γρατινή Ροδόπης και μια χειροποίητη καρφίτσα πέτου φτιαγμένη από κουκούλια Σουφλίου.
Με την υπόσχεση μας να εμπλουτίσουμε τη συλλογή της από παραδοσιακά κειμήλια, της απευθύναμε ανοιχτή πρόσκληση για επόμενες επισκέψεις της στην πατρίδα μας.

Μοιράσου το άρθρο: