Την δική της «περιπέτεια» στον εργασιακό στίβο περιγράφει η Εστέρ. Όπως λέει, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», χρειάστηκε ακόμη και μέσον να βάλει για να βρει δουλειά στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

«Είναι δύσκολο να βρεις δουλειά στη ΒΙΠΕ λένε πως όσοι προσλαμβάνονται, ειδικά σε κάποιες επιχειρήσεις, προσλαμβάνονται με μέσον, η κατάθεση της αίτησης μόνο δεν φτάνει» λέει κι αποκαλύπτει ότι νιώθει τυχερή γι αυτά τα 640 ευρώ που κερδίζει κάθε μήνα με πενθήμερη εργασία και πλήρης ασφάλιση. «Ευτυχώς εργαζόμουν συνέχεια. Ένα μήνα σε café και πιο πριν οκτώ χρόνια σε κατάστημα ένδυσης.» σημειώνει γνωρίζοντας καλά πως πολλά αλλάζουν στην ψυχολογία και την αναζήτηση όταν είναι κανείς άνεργος.

«Υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν ακόμη. Χωρίς γνωριμίες και μέσον είναι δύσκολο να εργασθείς στην περιοχή μας, όπου οι προσφερόμενες θέσεις είναι μετρημένες.»

Όπως σημειώνει η νεαρή Κομοτηναία αν είσαι νέος και ψάχνεις για δουλειά γίνονται ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα, καθώς όλοι ζητούν προϋπηρεσία. «Πώς να έχεις προϋπηρεσία αν δεν έχεις εργαστεί;» αναρωτιέται κατανοώντας και την απελπισία που νιώθουν οι νεαρότεροι σε ηλικία.

« Εύκολα», «διασκεδαστικά», «δύσκολα», με τις λέξεις αυτές περιγράφει τον εργασιακό χώρο «αναλόγως πού εργάζεσαι» προσθέτει και σημειώνει ότι: «Εργασιακός χώρος και εύκολα πάντα δεν γίνεται. Πρέπει να είσαι καλός στη δουλειά σου για να μπορέσεις να μείνεις, αν και μερικές φορές κι αυτός που είναι καλός κι αυτός χάνει τη δουλειά του» γνωρίζοντας και η ίδια αρκετές τέτοιες περιπτώσεις.

Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει και το δικό της μήνυμα στους νέους και τις νέες που ψάχνουν την τύχη τους στον εργασιακό τους χώρο. «Να μην σταματά κανείς να ψάχνει, να ψάχνει, να ψάχνει και σίγουρα κάτι θα βρει. Όμως, ακόμη κι αν δεν βρει, τότε να μην διστάσει να μεταναστεύσει. Δεν εγκαταλείπει τον τόπο του, αναζητά μια εργασία για να κάνει κάτι καλύτερο στη ζωή του» σημειώνει πανευτυχής που η ίδια μπορεί κι εργάζεται στον τόπο της.
Φώτο: Κομοτηνή ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: