Με ένα ημερολόγιο που μας ταξιδεύει στο χθες θα υποδεχτούν το νέο έτος τα μέλη του Συλλόγου Πατεράδων. Ο Βαγγέλης Μουζαλιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. με χαρά το διανέμουν στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.

Παλιές φωτογραφίες της Ξυλαγανής, του Ιμέρου, των Προσκυνητών, της Μαρώνειας φιλοξενούνται στις σελίδες του ημερολογίου. Ανάμεσα τους και μια πολύ παλιά φωτογραφία της Μαρώνειας από το 1906 για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να γνωρίζουν οι νεότεροι. «Παλιά η Ξυλαγανή είχε πολύ κόσμο, να φανταστείτε πως λειτουργούσαν τρεις Disco για να διασκεδάζουν οι νέοι της περιοχής και τώρα δεν έχουμε τίποτα. Πολύ νεολαία, κόσμος πολύς, τώρα, όμως,  έφυγε και μαζί και οι πολλές στιγμές διασκέδασης και χαράς. Τώρα έχουν μείνει μόνο οι συνταξιούχοι.» δηλώνει ο κος Μουζαλιώτης και προσθέτει με λύπη πως υπάρχουν στη Ροδόπη πολλά χωριά χειρότερα από την Ξυλαγανή. «Θέλουμε να γυρίσει η νεολαία και πάλι στα χωριά για να τα δώσουν ζωντάνια. Τώρα βγαίνουμε πέντε το απόγευμα στο καφενείο και στις επτά δεν υπάρχει κανείς, ψυχή. Ας σκεφτούν αυτοί που μας κυβερνούν τι πρέπει να γίνει.»

3η Συνάντηση Χορωδιών στις 30 Νοεμβρίου στο REX

Αυτές τις μέρες η Χορωδία του Συλλόγου προετοιμάζεται πυρετωδώς για την εμφάνισή της στην 3η Συνάντηση Χορωδιών στις 30 Νοεμβρίου στο REX. «Θα πάρουμε μέρος με πολύ μεγάλη χαρά, μαζί με τις χορωδίες: του «Εύμολπου», του Συλλόγου Εβριτών, του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων, της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και των Φιλοτεχνών» δηλώνει και χωρίς να κρύβει το ενθουσιασμό του για την συμμετοχή εύχεται το 2019 να φέρει ομόνοια κι υγεία σε όλους. «Φτάνει με τις δυσάρεστες ειδήσεις και τις απώλειες νέων ανθρώπων στην άσφαλτο.» λέει ευχόμενος να υπάρχουν μόνο όμορφες στιγμές για όλους.
Φώτο: Ο κος Βαγγέλης Μουζαλιώτης ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: