«Όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουμε δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω» δηλώνει ο κος Αχμέτ Αρναούτ, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Οργάνης ενός τόπου όπου οι κάτοικοι γνωρίζουν καλά από δυσκολίες. Μιλώντας με αγάπη για την περιοχή του και τους μαθητές του φροντίζει να τους μαθαίνει να δίνουν τη μάχη. «Η περιοχή είναι όντως πολύ δύσκολη γιατί η ανεργία καλπάζει» δηλώνει με εμφανή προβληματισμό και στέκεται με συμπάθεια στο πλευρό των καπνοπαραγωγών της περιοχής.

«Φέτος η τιμή των καπνών είναι πολύ χαμηλή και είναι σαν να τους λένε: «Σηκωθείτε φύγετε από την περιοχή, εμείς δεν θέλουμε ικανούς ανθρώπους»» δηλώνει και προσθέτει πως είναι πολλοί εκείνοι που εγκαταλείπουν τον τόπο τους και δουλεύουν σε ανθυγιεινές εργασίες του εξωτερικού, στα Ναυπηγεία και στα θερμοκήπια της Ολλανδίας διαλύοντας τις οικογένειες που έχουν δημιουργήσει. «Το πιο λυπηρό είναι ότι χωρίζουν οικογένειες, ότι μεγαλώνουν παιδιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες μου, « ορφανά» παιδιά με τους γονείς τους εν ζωή»

Ένας ευλογημένος τόπος η Οργάνη, με ντόπια γευστικά προϊόντα που αξίζει ο επισκέπτης να δοκιμάσει και που παρά την εξαιρετική τους ποιότητά δεν είναι γνωστά. «Εμείς οι άνθρωποι του ορεινού όγκου θέλουμε να έρχονται στην περιοχή μας και προϊόντα του κάμπου, όπως η ελιά και το λάδι, αλλά να γίνεται ανταλλαγή προϊόντων, να τα γνωρίσουμε έτσι. Έτσι, θα συνεργαζόμαστε μαθαίνοντας όλοι να αγωνίζονται για το καλό.»
Άνθρωπος που προσπαθεί πάντα για το καλό ο διευθυντής της Οργάνης, ο κος Αχμέτ Αρναούτ συγκινείται κάθε φορά που συναντά έναν παλιό μαθητή του, που τα έχει καταφέρει καλά στη ζωή του. «Δεν χαίρομαι όταν ο μαθητής μου είναι στο ίδιο επίπεδο, χαίρομαι όταν με προσπεράσει και πάει ένα σκαλί παραπάνω.» δηλώνει και σημειώνει με νόημα « Κάθε εκπαιδευτικός να έχει αυτό τον στόχο, την πρόοδο των παιδιών. Κάθε άνθρωπος να σκέφτεται έτσι, αυτή είναι υγιής σκέψη, να χαίρεσαι και να θέλεις την πρόοδο του άλλου.»
Φώτο: Ο κος Αχμέτ Αρναούτ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: