Να συνεδριάσει στη Σαμοθράκη αποφάσισαν τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου μετά από πρόταση του κ. Κώστα Κατσιμίγα θέλοντας μ ‘ αυτόν τον τρόπο να βρεθούν κοντά στους κατοίκους του νησιού που τόσο σκληρά δοκιμάστηκαν και λόγω των προβλημάτων με την ακτοπλοϊκή σύνδεση αλλά και λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

ο κος Κώστας Κατσιμίγας στα έδρανα του Π/Σ

«Προκειμένου να ακούσουμε καλύτερα και να αφουγκραστούμε τους τοπικούς φορείς οι οποίοι θα δυσκολευτούν να έρθουν σε μια συνεδρίαση στην Κομοτηνή» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Κώστας Κατσιμίγας, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» σημειώνοντας « Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα της Σαμοθράκης δεν είναι μόνο η εξασφάλιση μιας καλής Πορθμιακής γραμμής μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Καμαριώτισσας, αλλά με την ένταξη του νησιού στην ακτοπλοϊα του Βορείου Αυγαίου όπου το νησί θα συνδεθεί ακτοπλοϊκά και με Λήμνο, Μυτιλίνη, Χίο, Αη Στράτη και Καβάλα. Ενδεχομένως όχι σε καθημερινή βάση αλλά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.»

Επίσης, όπως τόνισε ο έμπειρος αυτοδιοικητικός, « θα πρέπει να δούμε πώς θα επιλύσουμε τα άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι κάτοικοι του νησιού οι οποίοι δεν ασχολούνται μόνο με τον τουρισμό, όπως είναι οι αλιείς οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι έχουν ένα τεράστιο κόστος παραγωγής διότι αναγκάζονται να μεταφέρουν ζωοτροφές από την Ηπειρωτική χώρα με πάρα πολύ μεγάλο μεταφορικό κόστος.»

Σύμφωνα με τον κ. Κατσιμίγα θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι τα ακριτικά αυτά νησία που δεν έχει την ένταση τουρισμού που έχουν νησιά όπως: η Μύκονος, η Σύρος, η Πάρος, η Νάξος, η Κεφαλονιά, η Κέρκυρα κ.α. «Είναι νησί που στηρίζεται στον ντόπιο πληθυσμό και στην ντόπια παραγωγή, άρα πρέπει να σκύψουμε με πολύ προσοχή στα προβλήματα των ντόπιων κατοίκων που δεν είναι όλοι και καλά ασχολούμενοι με τον τουρισμό. Με τον τουρισμό ασχολούνται ευκαιριακά και πολλοί άλλοι οι οποίοι έχουν κάνει επενδύσεις εκεί πηγαίνουν δύο τρεις μήνες το χρόνο , δεν έχουμε τίποτα μαζί τους, αλλά πρωτίστως μας ενδιαφέρει να λύσουμε τα προβλήματα των ντόπιων, οι οποίοι ντόπιοι δεν θα κινηθούν εύκολα προς την Κομοτηνή σε ένα ΠΣ που θα μιλήσει για το αύριο, για τις τύχες τους, για τις πολιτικές που μπορεί να ασκήσει η Περιφέρεια. Για τον λόγο αυτό ένα ΠΣ θα πρέπει να συνεδριάσει εκεί πάραυτα» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, η απάντηση του οποίου ήταν θετική, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα πρόγραμμα στήριξης του νησιού με την υλοποίηση έργων. Έργα και σε σχέση με την κυβέρνηση, και σε σχέση με νέα τεχνικά έργα, αλλά και με την αύξηση της χρηματοδότησης και τη λήψη άλλων τέτοιων πρωτοβουλιών. Έχω δρομολογήσει μια σειρά από αποφάσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν πριν πάμε στο νησί, θέλω να σας παρακαλέσω να υπάρξουν παρεμβάσεις σ’ αυτά. Όχι, όμως, ένας ατέλειωτος κατάλογος. Τι να ζητήσουμε; Να τα κάνουμε όλα; Εεεε όλα δεν γίνονται, έργα εφαρμόσιμα, να μπορούμε να τα κοστολογήσουμε, να εγκρίνουμε την χρηματοδότηση και να προχωρήσουμε.» είπε χαρακτηριστικά.
Φώτο: Στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: