Θετικός ο απολογισμός που κάνουν οι τουριστικοί πράκτορες για την φετινή καλοκαιρινή κίνηση. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος δεν έλειψαν τα ταξίδια για τους κατοίκους της περιοχής, έστω ολιγοήμερα… Έτσι, σύμφωνα με την κα Χριστίνα Βεργίδου,ιδιοκτήτρια τουριστικού πρακτορείου στην Κομοτηνή, οι νέοι της περιοχής επέλεξαν κυρίως τη Σκιάθο. Βρέθηκαν σ’ αυτό το νησί περισσότεροι από κάθε άλλη φορά νέοι από τη Ροδόπη. Τήνο, Μύκονο και Ρόδο περιμένουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία Κομοτηναίους μετά τις 20 Αυγούστου, περίοδο στην οποία συνηθίζουν να ταξιδεύουν.

Νέος προορισμός στις φετινές καλοκαιρινές επιλογές αποτελεί το Βελιγράδι και η Οχρίδα. «Δεν έχουν πάει στο Βελιγράδι γι αυτό και το επιλέγουν. Γνωρίζουν πολύ καλά την Βουλγαρία, θέλουν να δουν και το Βελιγράδι. Επίσης, επιλέγουν και την Ρουμανία, αλλά και την Οχρίδα.» δηλώνει η κα Βεργίδου. Η Ευρώπη εξακολουθεί να έλκει. Οι Ευρωπαϊκοί προορισμοί είναι πάντα στις προτιμήσεις των κατοίκων της Ροδόπης.

Ο Αύγουστος είναι ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών με αποτέλεσμα, όπως σημειώνει η έμπειρη τουριστική πράκτορας, όσοι δεν έχουν εξασφαλίσει τα εισιτήρια τους και την διαμονή τους είναι δύσκολο να το κάνουν τις ημέρες αυτές. «Μέσα στον Αύγουστο είναι δύσκολο να βρει κανείς εισιτήριο, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.» δηλώνει χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι το ίδιο ισχύει για τα καταλύματα.

Η Τουρκία ξεχασμένος προορισμός
Οι εξελίξεις στην Τουρκία τον τελευταίο χρόνο αποτρέπουν τους κατοίκους της περιοχής από το να την επιλέξουν για ταξιδιωτικό προορισμό. «Τον τελευταία καιρό δεν σημειώνεται καθόλου κίνηση, λόγω των τρομοκρατικών ενεργειών και της γενικότερης κατάστασης.» δηλώνει η κα Βεργίδου που παρατηρεί τους θρακιώτες να επιλέγουν Ευρώπη, Ελλάδα, τα Ελληνικά νησιά και τις χώρες των Βαλκανίων.

Πέρασμα η Θράκη
«Δυστυχώς η Θράκη δεν αποτελεί προορισμό, είναι απλά πέρασμα.» σημειώνει για τον τόπο μας προσθέτοντας « Οι Τούρκοι επιλέγουν την περιοχή μας ως τόπο διανυκτέρευσης στο ταξίδι τους για τα Ελληνικά νησιά.»
Φώτο:Η κα Σμαρώ Βεργίδου, εργαζόμενη σε τουριστικό πρακτορείο. Κομοτηναίοι κλείνουν εισιτήρια λίγο πριν την μεγάλη «έξοδο» του Δεκαπενταύγουστου Κείμενο – φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: