«Κυρίως για λόγους ασφάλειας οι συμπολίτες μας ταξιδεύουν σε προορισμούς, όπως τα νησιά που είναι κοντά μας, στη Σαμοθράκη, στη Θάσο και λίγο περισσότερο σε Χαλκιδική, Σκιάθο και Σκόπελο.» δηλώνει ο Κομοτηναίος τουριστικός πράκτορας Χρόνης Φιλιππίδης και σημειώνει πως: «Η νεολαία της Κομοτηνής επιλέγει Σκιάθο και Σκόπελο και αυτή την χρονιά.»

Ο Κομοτηναίος τουριστικός πράκτορας Χρόνης Φιλιππίδης

Σύμφωνα με τον κο Φιλιππίδη, η τουριστική κίνηση αυτό το καλοκαίρι ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρσι στα μισά και ίσως περισσότερο μέχρι και τις είκοσι πρώτες μέρες του Ιουλίου. Τις τελευταίες μέρες του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού, ωστόσο, αλλά και τον Αύγουστο πάντα ανεβαίνει. « Συνεργάτες μας στη Θάσο μας ενημερώνουν πως ήδη εδώ και δύο εβδομάδες σημειώνεται μεγαλύτερη κίνηση με Έλληνες επισκέπτες που επιλέγουν το νησί για τις διακοπές τους.» δηλώνει ο κος Φιλιππίδης. Όπως σημειώνει ο έμπειρος τουριστικός πράκτορας είναι οι περισσότεροι της τελευταίας στιγμής επηρεασμένοι από όλα όσα προηγήθηκαν αλλά και από τις συχνές αναφορές των ΜΜΕ. «Λόγω των συχνών αναφορών στα δελτία ειδήσεων στα περιστατικά με κορωνοϊό, έχουν επηρεαστεί κι εκείνοι και δεν προβαίνουν σε προ κρατήσεις. Κοιτούν την τελευταία στιγμή να αποφασίσουν, να βρουν, να κλείσουν. Όλοι είναι φέτος της τελευταίας στιγμής.»
Όσον αφορά στις τιμές; «Υπάρχουν μειώσεις» απαντά ο κος Φιλιππίδης και σημειώνει πως σε σχέση με πέρσι το κόστος είναι γύρω στα 50 με 60 ευρώ την βραδιά το δίκλινο. «Ανάλογα με το μέρος, το ξενοδοχείο , το πόσα αστέρια είναι, τι προσφέρει. Τα πολύ μεγάλα ξενοδοχεία δεν έχουν ανοίξει. Άνοιξαν τα μικρότερα, τα οικογενειακά και είναι οι επιχειρήσεις αυτού του είδους που δουλεύουν περισσότερο.» εξηγεί και σπεύδει να δώσει τη δική του συμβουλή στους ταξιδιώτες: «Να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας. Να φορούν μάσκα. Να απολυμαίνουν τα χέρια τους, να κρατούν τις αποστάσεις και δεν έχουν τίποτα να φοβούνται.» Μην παραλείποντας να αναφερθεί στον μεγάλο πειρασμό: «Η θερμοκρασία ανεβαίνει, η Ελλάδα είναι όμορφη, η Θράκη μας, τα νησιά μας. Οι καλοκαιρινοί «πειρασμοί» πολλοί.»
Φώτο:Ο κος Χρόνης Φιλιππίδης, τουριστικός πράκτωρ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: