Την Βασιλόπιτα για το 2020 και βράβευσε τους νέους του για τις επιδόσεις τους στο στίβο της γνώσης και του αθλητισμού ο Σύλλογος Καππαδοκών & Μικρασιατών Ν.Ροδόπης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» το πρωινό της Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη της Κομοτηνής έκοψε. 

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονας. «οι εορτασμοί των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό ας αποτελέσουν εφαλτήριο και για τα επόμενα εκατό χρόνια  κάποια από αυτά θα τα ζήσουμε όλοι και θα τα παραδώσουμε στα παιδιά μας» είπε ο Σεβασμιώτατος προσθέτοντας «τα παιδιά μας να ξέρουν ότι αυτός ο πλούτος μας ο πνευματικός, ούτε πουλιέται, αλλά ούτε αγοράζεται. Φτιάχνεται με το ήθος, με το πείσμα μας, αλλά και το ανδρείο μας φρόνημα «.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Φαρασόπουλος Χαράλαμπος, χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και εκφώνησε λόγο με θέμα τον Μέγα Βασίλειο και το έθιμο της βασιλόπιτας. Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι συγχαίροντας τους διοργανωτές και τους διακριθέντες μαθητές ευχόμενοι ταυτόχρονα τα καλύτερα για τους παρευρισκομένους.

Την σημερινή  ιδιαίτερη ημέρα για το Σύλλογο  οι Καππαδόκες τίμησαν  τον Καππαδόκη, Πατέρα της Εκκλησίας, Μέγα Βασίλειο. Στην εκδήλωση ξεχωρίζει η βράβευση των νέων που έχουν πετύχει την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που αριστεύουν ή πρώτευσαν στην Β’ θμια εκπαίδευση ή έχουν διακριθεί στον αθλητισμό. Το φλουρί από την βασιλόπιτα των μελών ήταν ένα φλουρί Κωνσταντινάτο που έτυχε στο μικρό Λευτέρη, υιό του Καπαλόπουλου Ευάγγελου και της Φαρασοπούλου Σοφίας.Ξεχωριστή η στιγμή των Καππαδόκικων καλάντων από μέλη του Συλλόγου με μπροστάρη τον ακούραστο κο Βασίλη Φαρασόπουλο.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ. Τσαλικίδης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Σωτηρακόπουλος Νικόλαος, η πρόεδρος  της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών,Ντίνος Χαριτόπουλος ο βουλευτής Ροδόπης κ. Χαρίτος Δημήτριος, ο Δ/κτής της ΧΧΙ ΤΘ.Τ., ο Δ/κτής της Αστυνομικής Δ/νσης Ν.Ροδόπης κ. Σεβδυνίδης Μιχαήλ.

Το φλουρί από τη βασιλόπιτα των επισήμων βρέθηκε στο κομμάτι του Δ/κτή της ΧΧΙ ΤΘ.Τ. Την ικανοποίησή του για την συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο κος Φαρασόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Εκπροσωπώντας 400 και μέλη μίλησε με αγάπη και περηφάνια για τους είκοσι μαθητές που βραβεύτηκαν.
«Ευχαριστούμε τα μέλη μας για τη συμμέτοχή τους, τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της πόλης μας για την παρουσία τους, καθώς και την δ/νση και το προσωπικό του ξενοδοχείου Χρήστος και Εύη για την φιλοξενία τους.» αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση. Φωτογραφίες-video- κείμενο: Μαρία Νικολάου

 

Μοιράσου το άρθρο: