Παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση το επίσημο σήμα του Δήμου Κομοτηνής για την Επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την κατάκτηση της ελευθερίας και από την ενσωμάτωσή του τόπου στον εθνικό κορμό.

Το σήμα των 100 χρόνων

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής για τους εορτασμούς των 100 χρόνων, κα Σοφία Μενεσελίδου και ο δημιουργός του σήματος, ο κος Γιώργος Παπαλεξάνδρου πραγματοποίησαν ουσιαστικά την έναρξη των εκδηλώσεων που θα τρέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως υποσχέθηκε ο δήμαρχος στο σύντομο χαιρετισμό του.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυσνςη Αν.Μ.Θράκης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου

Παρόντες ήταν οι: Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, ο πρύτανης του ΔΠΘ,Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, η αντιπρυτάνισσα, κα Ζωή Γαβριηλίδου, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού κα Νατάσα Λιβεριάδου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, Κίμων Λεχούδης, Κρίστα Κουτσογιάννης κ.α., ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κος Κώστας Κατσιμίγας, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας, κα Ζωή Κοσμίδου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, κα Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Χατζηπέμου, όπως και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής που έδωσαν το παρόν, χειροκρότησαν την προσπάθεια του κ. Παπαλεξάνδρου απολαμβάνοντας στο τέλος τη συναυλία με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και την δεκαμελή του ορχήστρα.

Η κα Σοφία Μενεσελίδου, πρόεδρος της Επιτροπής

Πρώτη εκδήλωση στη σειρά του προγράμματος που έχει εκπονηθεί και εμπλουτίζεται διαρκώς η κοινή εμφάνιση των Καππαδόκων, των Θρακών, των Ηπειρωτών και των Σαρακατσάνων στο Μέγαρο Μουσικής, σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση. Ξεχωριστή «πινελιά» η δενδροφύτευση εκατό πλάτανων, μια ιδέα της κας Μαριγούλας Κοσμίδου που θα γίνει πράξη, καθώς την αποδέχτηκε ο δήμος. Οι δύο πρώτες ρίζες θα φυτευτούν στην Τσανάκλειο.
Ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης βράβευσε τον δημιουργό του σήματος των 100 χρόνων, τον κ. Γιώργο Παπαλεξάνδρου, που όπως είπε αυτό που τον ώθησε να δημιουργήσει το σήμα ήταν η ίδια αγάπη που διέκρινε τον πατέρα του για προσφορά στην πόλη, και το κοινό καταχειροκρότησε την αφιλοκερδή προσφορά του.
Φώτο: ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία – video:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: