Για ένα νοσοκομείο το οποίο «θα αποτελέσει στολίδι και κόσμημα, εφάμιλλο του δεν θα υπάρχει κανένα, ούτε στο δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στην χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής από τα στελέχη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κος Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κος Μάριος Θεμιστοκλέους

Όπως είπε από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, υποχρέωση είναι να υλοποιηθούν τα έργα υποδομής, ο δρόμος και τα δίκτυα για την ανέγερση του Νοσοκομείου και ακολούθως, με το που θα παραδοθεί το Νοσοκομείο στο Ελληνικό Δημόσιο να το λειτουργήσουν. «Μια «καινοτομία»», όπως είπε, «είναι το Νοσοκομείο να λειτουργήσει με πλήρη επάρκεια προσωπικού. Θα υπάρχει το προσωπικό, δεν θα υπάρχουν κενές θέσεις, αυτά θα έχουν συμφωνηθεί από πριν με το Ίδρυμα και θα έχουμε φροντίσει, ώστε μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να έχουμε καλύψει όλες τις θέσεις του προσωπικού, που χρειάζεται για να λειτουργήσει αυτό το Νοσοκομείο στο επίπεδο που έχουμε προσυμφωνήσει.» ανέφερε ο κος Θεμιστοκλέους. Παράλληλα, σημείωσε πως μέχρι στιγμής η συνεργασία είναι αρμονική. «Κινούμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων και πιστεύουμε οποιοδήποτε πρόβλημα και δυσκολία παρουσιαστεί, γραφειοκρατική, θα μπορέσουμε να την επιλύσουμε.»

Σύμφωνα με τον κο Θεμιστοκλέους το έργο θα στοιχίσει 110 εκ. ευρώ και στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί η λειτουργία του από την πρώτη μέρα που θα ανοίξει. «Να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία του στο 100% του προσωπικού που χρειάζεται αυτό θα είναι ένα διαφορετικό μοντέλο σε σχέση με τον τρόπο που δουλεύουν τα Νοσοκομεία αυτή τη στιγμή, δεν θα έχουμε κενές οργανικές θέσεις.» Από την πλευρά των έργων υποδομής, όπως επανέλαβε και στον χαιρετισμό του, έχουν προχωρήσει με πολύ μεγάλη ταχύτητα όλες οι μελέτες όλων των έργων υποδομής.

Η νέα διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής παρούσα, κα Μάγδα Γιαμουστάρη

Στις δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ επανέλαβε ότι θα καλυφθούν οι θέσεις ώστε να λειτουργήσει το Νοσοκομείο σε πλήρη επάρκεια, με επικύρωση για το Νοσοκομείο Κομοτηνής μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2020.

Ο κος Νίκος Τσαλικίδης

Ικανοποιημένος από τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εκπόνηση των μελετών εμφανίστηκε ο κος Νίκος Τσαλικίδης, αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης. Παράλληλα σημείωσε πως δεν ξεχνά και το παλιό Νοσοκομείο. «Η Περιφέρεια στέκεται δίπλα και στους γιατρούς και στους νοσηλευτές, έχει διαθέσει ένα μεγάλο ποσό από το ΕΣΠΑ. Στηρίζουμε το παλιό Νοσοκομείο μέχρι να λειτουργήσει το νέο» τόνισε. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη είναι σημαντικό για τους ντόπιους και τους επισκέπτες της περιοχής να λειτουργεί σωστά και είναι «υποχρέωση μας να στηρίζουμε το Σύστημα Υγείας.» Όπως είναι το νέο νοσοκομείο θα είναι « Πρότυπο Νοσοκομείο, ένα στολίδι και είμαστε ευτυχείς γι αυτό». Τέλος, δεν παρέλειψε να συγχαρεί την κα Μάγδα Γιαμουστάρη, την νέα διοικητή, που ήταν παρούσα.

 

Ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης σημείωσε πως ένα από τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής, που ήταν η κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου φτάνει στο τέλος και μάλιστα χωρίς προστριβές και χρονοτριβές. «Το ΙΣΝ με το χρονοδιάγραμμα που έβαλε θα το κατασκευάσει γρήγορα. Ευχαριστώ το Ίδρυμα και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που με την προσπάθεια που έκαναν με τον πρώην Διοικητή Γιώργο Φιλιππίδη φτάσαμε έως εδώ. Θεωρώ ότι και η καινούργια διοικητής, η κα Μάγδα Γιαμουστάρη, αντιλαμβανόμενη το βάρος που αναλαμβάνει από εδώ και μπρος, θα φέρει εις πέρας όλη την διαδικασία. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.»κατέληξε ο δήμαρχος.

 

Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων.Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, γιατροί, νοσηλευτές, νυν και πρώην, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Φώτο:Μάριος Θεμιστοκλέους- Νίκος Τσαλικίδης-Γιάννης Γκαράνης-στιγμιότυπα από την εκδήλωση ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: