«Τον Ιούνιο του 2024 το Νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι έτοιμο» αυτό γνωστοποίησε χθες ο κος Γιάννης Ζερβάκης, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπεύθυνος διαχείρισης Μεγάλων Δωρεών, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής στην πόλη.

«Έξι μήνες μετά την τελευταία επίσκεψη παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις του έργου. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης . Στα τέλη Ιανουαρίου θα κυρωθεί με Νόμο η συγκεκριμένη δωρεά και οδεύουμε ολοταχώς στην κατασκευή και στην ολοκλήρωση» τόνισε σημειώνοντας πως οι βασικές αρχές παραμένουν ίδιες: Μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια με τις υπηρεσίες οριστικοποιημένες.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με το δημόσιο τόνισε πως δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία. «Υπάρχει μια αρμονική συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο. Οι μελέτες των έργων υποδομής έχουν εγκριθεί και έχουν οριστικοποιηθεί, όλα καλά».

Λίγο αργότερα στην ομιλία του εξήγησε πως τον Ιούνιο του 2019, στην εδώ παρουσία τους πριν έξι μήνες, ήταν στο τέλος της προμελέτης, η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουνίου και παράλληλα ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκαν οι μελέτες των έργων υποδομής . «Άρα, το ελληνικό δημόσιο έχει κάνει τη δουλειά, κι αυτή την περίοδο εργάζεται για να υλοποιηθούν τα συγκεκριμένα έργα. Δεν θεωρούμε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις από το δημόσιο εφόσον τα πράγματα συνεχιστούν όπως σήμερα.» σημείωσε προσθέτοντας πως «Είμαστε πολύ κοντά στην κύρωση του Νόμου , Ιανουάριος του 2020 η ημερομηνία στόχος. Δουλεύουμε εντατικά με την 4η ΥΠΕ έχοντας πάρα πολύ καλή συνεργασία ώστε τον Ιανουάριο θα κυρώσουμε με Νόμο το συγκεκριμένο Νοσοκομείο και θα έχει εγκριθεί η οριστική μελέτη του έργου.»

Σύμφωνα με τον κο Γιάννη Ζερβάκη το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουν στην μελέτη εφαρμογής για την οποία απαιτείται μια διάρκεια 10 μηνών περίπου και μετά ακολουθεί η φάση δημοπράτησης, η οποία θα έχει μια διάρκεια οκτώ μηνών, άρα από τον Νοέμβριο του 2020 θα φτάσουμε στον Ιούνιο του 2021 και τότε θα σημειωθεί η έναρξη κατασκευής. «Στα χαρτιά θεωρούμε ότι είναι στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν» τόνισε ο κος Ζερβάκης επαναλαμβάνοντας ξανά πως σε τρία χρόνια από τώρα θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου νοσοκομείου, τον Ιούνιο του 2024.
Φώτο:Στιγμιότυπα από την εκδήλωση ενημέρωσης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: