Τον Μάρτιο θα αρχίσουν να «τρέχουν» οι εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην μεγάλη Επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ενσωμάτωση (απελευθέρωση) της Θράκης στον Εθνικό Κορμό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κομοτηνής, τον κο Γιάννη Γκαράνη έχουν ήδη κατατεθεί πολλές προτάσεις. Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί, υπό την προεδρεία της κας Σοφίας Μενεσελίδου και θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις για το ποιες εκδηλώσεις θα γίνουν.

Γ. Γκαράνης: Η Κομοτηνή θα είναι στο επίκεντρο όλο το χρόνο
«Ο δήμος Κομοτηνής έχει σχεδιάσει για όλη αυτή τη χρονιά εκδηλώσεις με τις οποίες θα θυμηθούμε τα ιστορικά γεγονότα , αλλά και θα τιμήσουμε ανθρώπους οι οποίοι εργάστηκαν για την ενσωμάτωσή της περιοχής στον Εθνικό Κορμό.» δήλωσε ο κος Γκαράνης ευχαριστώντας τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κ. Τάκη Χαρίτου (συναντήθηκαν χθες) για το ενδιαφέρον του και για τις προτάσεις που έχει καταθέσει. Όπως ευχαρίστησε και το σύνολο των βουλευτών της περιοχής για το  ενδιαφέρον που επιδεικνύουν. «Η Κομοτηνή η Θράκη σίγουρα θα είναι στο επίκεντρο όλο αυτό το χρόνο, γι αυτό να είστε σίγουροι και θα το δούμε το επόμενο διάστημα.» υποσχέθηκε ο Δήμαρχος εξηγώντας «Θα εξετάσουμε ποιες εκδηλώσεις μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα υπουργεία, ο κος Χαρίτου έχει ήδη απευθυνθεί στα Υπουργεία: Εξωτερικών, Εσωτερικών, Πολιτισμού κι Αθλητισμού και Εθνικής Άμυνας και θα τις ενσωματώσουμε στο δικό μας πρόγραμμα.»

Δ. Χαρίτου: Να προχωρήσουμε ως πρότυπο αρμονικής συμβίωσης
«Με τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή ως γνωστόν είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία για όλα τα θέματα της τοπικής κοινωνίας και είναι γνωστή και η διαθεσιμότητα και η ετοιμότητά μου να σταθώ αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που θα αναπτυχθεί.» ανέφερε από την πλευρά του ο κος Χαρίτου προσθέτοντας πως η συνάντηση έγινε με δική του πρωτοβουλία για να γίνουν γνωστές και οι δυνατότητες και οι προθέσεις που έχει η πολιτεία με βάση απαντήσεις σε δικές του ερωτήσεις.

«Η επέτειος των 100 χρόνων αποτελεί πράγματι μια σημαντική ευκαιρία ώστε ως κοινωνία να αναστοχαστούμε τι κάναμε σ’ αυτά τα 100 χρόνια, ό,τι σημαντικά πετύχαμε και να εντοπίσουμε και τα ελλείμματα που έχουμε ως κοινωνία αναγνωρίζοντας όμως την συμβολή όλων ανεξαιρέτως των πολιτών σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια που έγινε όλα αυτά τα χρόνια.» καταλήγοντας πως όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε ως πρότυπο αρμονικής συμβίωσης.
Φώτο: Γιάννης Γκαράνης, δήμαρχος Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-video : Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: