Χιόνια στα ορεινά, τσουχτερό κρύο και άνεμοι βορειοδυτικοί έντασης έως εννέα μποφόρ συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για δεύτερη ημέρα σήμερα σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Ενδεικτικό της έντασης των ανέμων το περιστατικό που σημειώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στο ύψος των διοδίων, στο Κοπτερό με την ανατροπή νταλίκας. Στο σημείο αυτό καταγράφονται συχνά παρόμοια περιστατικά λόγω των πλάγιων ανέμων. Ήταν στο ρεύμα προς Ξάνθης όταν ο οδηγός της έχασε τον έλεγχο και ανατράπηκε. Ο οδηγός και οι επιβαίνοντας είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο κουβούκλιο της νταλίκας με τον Διοικητή της Τροχαίας, κ. Γιάννη Πούλιο, που έφτασε με τα πρώτα περιπολικά, να τους  απεγκλωβίζει.

Θυελλώδεις άνεμοι
Οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα και μέσα στις πόλεις κυρίως με πτώσεις δένδρων σε Ξάνθη και Κομοτηνή με την Π/Υ να επεμβαίνει με συνεργεία της σε πολλές περιπτώσεις για κοπές κι απομακρύνσεις δένδρων. Στη Ροδόπη η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ορεινά, όπου το έστρωσε για τα καλά. Ειδικότερα, αλυσίδες χρειάζονται: 1)Επ. δίκτυο Δρανιάς – Οργάνης – Σμιγάδας – Μυρτίσκης – Άνω Βυρσίνης 2)Επ. Ο. Νέας Σάντας – Κέχρου (από 15ο χλμ και στον υπόλοιπο ορεινό όγκο) 3)Επ. Ο. Ραγάδας – Εσοχής.
Διακοπή κυκλοφορίας λόγω αυξημένης ροής υδάτων σημειώθηκε και στις ιρλανδικές διαβάσεις: 1)Μεσοχωρίου 2)Αγ. Μαρίνας Ιμέρου 3)Μωσαϊκού

Κλειστή η Εγνατία
Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από χθες το μεσημέρι, με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης. Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Στο έλεος των ανέμων και οι παραγωγοί, καθώς έχουν ήδη σημειωθεί καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια στην περιοχή, αλλά και σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Μοιράσου το άρθρο: