«Ένα ζήτημα το οποίο θα έπρεπε να έχει ξεκαθαρίσει εδώ και πολλά χρόνια δυστυχώς και από την Κυβέρνηση, αλλά και από την Αντιπολίτευση χρησιμοποιείται για να «μπετοναριστούν» κομματικά οι δύο παρατάξεις, επικρατώντας έτσι, εκατέρωθεν, οι λογικές του άσπρου μαύρου» δηλώνει ο πρώην Υπουργός και πρώην βουλευτής Ροδόπης, κ. Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρώην Υπουργός και πρώην βουλευτής Ροδόπης, κ. Γιώργος Πεταλωτής.

«Αυτές οι λογικές του άσπρου μαύρου σε ένα εθνικό ζήτημα βλάπτουν. Θα έπρεπε, με πρωτοβουλία και ευθύνη της Κυβέρνησης, να επιδιωχθεί μια μεγάλη συναίνεση σε ένα εθνικό ζήτημα» σημείωσε ο πρώην Υπουργός.

Αναφερόμενος στη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε πως άλλαξε γνώμη την ημέρα του πρώτου Συλλαλητηρίου. «Η Ν.Δ. δείχνει ότι δεν είναι άξια των περιστάσεων» σημείωσε δεικτικά. Μιλώντας για την ίδια την Συμφωνία των Πρεσπών τονίζει πως «Υπάρχουν θετικά σημεία στην Συμφωνία αυτή , όμως, ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε πολύ συνειδητά η Κυβέρνηση οδήγησε στο να υπάρχει μια Συμφωνία με αρνητικά σημεία, τα οποία θα βρούμε και μπροστά μας.»

Σύμφωνα με τον κο Πεταλωτή, «αυτή η λογική του άσπρου μαύρου την οποία ζούμε αυτές τις μέρες και όλη αυτή η πολιτική αρένα είναι βλαπτική για τα εθνικά μας συμφέροντα.» ‘Όπως σημειώνει «Είναι απαράδεκτο να βλέπουμε αυτήν την εικόνα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ακόμη και για το ίδιο το εθνικό ζήτημα, το οποίο εν τέλει, θα έχει πάρα πολλά αρνητικά από εδώ και πέρα.»
Φώτο: Γιώργος Πεταλωτής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: