Ο Απόστολος Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης ενός Εργαστηρίου Παραγωγής Παραδοσιακών προϊόντων έχει καιρό τώρα μια ιδιαίτερη συνεργασία με το «Σεντούκι της γιαγιάς», ένα site στο διαδίκτυο που προβάλει προσπάθειες σαν την δική του από όλη την χώρα.

Από κοινού, εκείνος και η υπεύθυνη του εργαστηρίου έχουν σχεδιάσει μια εκδρομή στην περιοχή της Θράκης με κύριο κορμό την γαστρονομία. Θα υπάρξουν επισκέψεις σε μουσεία, σε τόπους, όπως η Δαδιά και αλλού, προορισμοί που θα να αναδεικνύουν την περιοχή και θα μυούν τους επισκέπτες στις ομορφιές της.

Ο κος Απόστολος Παπαδόπουλος

«Επειδή έκανε μικρά ταξιδάκια, μονοήμερα, από την Αθήνα στις γύρω περιοχές με φίλους της σελίδας της, σκέφτηκε να διοργανώσει ένα διερευνητικό ταξίδι για πρώτη φορά στην περιοχή της Θράκης. Αμέσως ανταποκρίθηκα. Θα δούμε πως θα λειτουργήσει και αν θα μπορέσουμε θα το καθιερώσουμε σε μόνιμη βάση, ίσως, και δύο φορές το χρόνο.»

Την πρώτη μέρα θα βρεθούν στην Καβάλα και θα ενημερωθούν για τα αρωματικά φυτά από Σύλλογο της περιοχής, δοκιμάζοντας και δροσιστικό τσάι από αρωματικά φυτά και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τόποι όπως: Μαρώνεια, Δαδιά, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, βόλτα στην αγορά της. Στο εργαστήρι του κ. Παπαδόπουλου θα πραγματοποιηθεί ένα master class, όπου θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον τρόπο παρασκευής προϊόντων, όπως ο Θρακιώτικος Καβουρμάς. Στην Καρυδιά θα ακολουθήσει γεύμα με πιάτα και γεύσεις της περιοχής.

«Είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσει κανείς έναν τόπο;» Ρωτάμε τον κο Παπαδόπουλο για να συμφωνήσει λέγοντας: «Ξεκινάμε από τις μνήμες που έχουμε όλοι μας. Από την γιαγιά, από την μαμά και προσπαθούμε να «παντρέψουμε» όλες αυτές τις γεύσεις και είναι ένας καλός λόγος να επισκεφτεί κανείς μια περιοχή» υπενθυμίζοντας ότι το βράδυ της 11ης Ιουλίου θα ακολουθήσει το πρώτο Θρακιώτικο «καλωσόρισμα.»
Φώτο: Απόστολος Παπαδόπουλος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: