Πανηγυρικές εκκλησιαστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τα Ελευθέρια της Θράκης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής την Τετάρτη 13 Μαΐου στις 19:00 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή της σεπτής θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης εκ της Ιεράς Μονής Βαθυρρύακος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας καὶ Κομοτηνῆς κ. Παντελεήμονος και των προσκληθέντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Μέγας Πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος καὶ Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου. Την Πέμπτη 14ῃ Μαΐου από τις 7:00 εως τις 10:00 θα τελεσθεί Πανηγυρικὸς Ἀρχιερατικὸς Συλλείτουργος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος καὶ Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου καὶ Μαρωνείας καὶ Κομοτηνῆς κ. Παντελεήμονος. Και επίσημη Δοξολογία στις 10:00

Η σεπτὴ θαυματουργὸς Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης θα παραμείνει προς προσκύνησιν στον Ιερό καθεδρικό Ναό έως το απόγευμα της Κυριακής 24ης Μαΐου 2020 .

Μοιράσου το άρθρο: